Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu reakcije

USKOK potvrdio: "Mamić je poslao svoju izjavu na USB-u. Odmah smo počeli s provjerama sadržaja koje su još uvijek u tijeku"

USKOK, ilustracija
USKOK, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Osuđeni Zdravko Mamić u utorak je održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio kako je suce osobno podmićivao, davao im novac i skupocjene satove. Optužio je i predsjednika Vrhovnog suda, Đuru Sessu. Na Mamićeve optužbe stigla je reakcija iz tog suda.

"Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske nema namjeru odgovarati ili komentirati ponovljene apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru", navodi se u kratkom priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, sudac Željko Pajalić.

Sudac Nediljko Boban šokiran Mamićevom izjavom

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Drago Tadić Doznaje Dnevnik Nove TV Osječki suci kojima je Mamić na leđa natovario teške optužbe morat će se suočiti i s dodatnim teretom - utvrđen im je nesrazmjer imovine

Na novinarski upit za komentar, odgovorio je i jedan od sudaca Visokog prekršajnog suda Nediljko Boban. Navodi da je šokiran Mamićevim navodima.

"Šokiran sam i neugodno iznenađen tvrdnjama Zdravka Mamića na današnjoj press konferenciji u Mostaru. Nikakve novce nisam primio od Zdravka Mamića s kojim nisam u nikakvim odnosima. U vezi izbora za Predsjednika Županijskog suda u Osijeku mogu navesti da sam glasovao za kandidata za kojeg sam smatrao da je najbolji izbor, ali isti nije izabran ni u prvom niti u drugom izboru za predsjednika", napisao je Boban.

"Ne znam je li Zdravko Mamić nekome davao novce, ali ja kao što sam naveo, ništa nisam primio od istog, ili mi je bilo što dato. Na kraju nije niti izabran kandidat Vekić pa ne znam odakle tvrdnje da sam primio nešto za kandidata koji nije niti izabran. S obzirom da mi je sve ovo pričinilo ljudsku, moralnu i svaku drugu štetu, poduzet ću pravne korake u vezi toga", odgovorio je Boban.

Reagirao i USKOK

Na Mamićevu konferenciju za medije reagirao je i USKOK. Navode da provjeravaju Mamićevu izjavu koju im je poslao na stiku.

"Prije svega ističemo da državno odvjetništvo uvijek i bez odgode poduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje kada postoje osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Potvrđujemo da je Zdravko Mamić 8. listopada prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na stiku. USKOK je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo s provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku", poručuju iz USKOK-a.

Mamić opalio po sucima na konferenciji za novinare

Naime, Mamić je tijekom gotovo dvosatne konferencije za novinare posebno žestoko kritizirao hrvatske suce i one koji su donijeli presudu protiv njega. Posebno je udario po Đuri Sessi, predsjedniku Vrhovnog suda, nazvavši ga kleptomanom i zlotvorom, tvrdeći da ga je on osobno podmićivao.

"Spreman sam u svakom trenutku staviti na dispoziciju DORH-u i USKOK-u da dokažem da je Sessa kriminalac i da sam mu ja osobno kao predsjedniku suda donosio novac u kancelariju da bi mijenjao presude i utjecao na sudske postupke u toku. Podsjetit ću na slučaj suca Ježeka, za kojeg je Sessa rekao da je previše revnosan. Neka se time pozabave institucije", rekao je Mamić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene