Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudac iz Teksasa, koji je vodio ceremoniju dodjele američkog državljanstva, u obraćanju skupini novih državljana poručio je da odu u neku drugu zemlju ako im se ne sviđa Donald Trump.


"Uvjeravam vas nije važno jeste li glasali za njega ili niste. Ako ste državljanin SAD-a on je vaš predsjednik", rekao je sudac John Primomo u četvrtak na svečanosti u San Antonio u četvrtak, prenosi New York Daily News.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Pelosi zatražila opoziv Trumpa, on joj odgovorio: "Nancy se unervozila, kaže da moli za mene. Ne vjerujem joj. Pomozi beskućnicima u svojem okrugu, Nancy" Justin Trudeau u društvu Emmanuela Macrona i Borisa Johnsona (Foto: APTN) Trump pobjesnio zbog snimke na kojoj ga Macron, Johnson i Trudeau ismijavaju: Čelnika Kanade nazvao dvoličnim

"On će biti vaš predsjednik. A ako vam se to ne sviđa trebate ići u drugu zemlju", kazao je grupi imigranata kojima je službeno odobreno američko državljanstvo.

Sudac Primono je bio oštar i prema beku NFL-a Colinu Kaepernicku koji u znak protesta kleči na terenu za vrijeme himne.

''Ja to prezirem. Možete prosvjedovati protiv stvari koje se događaju o ovoj zemlji i imate svako pravo na to. Ali to ne smijete činiti na način da vrijeđate nacionalne simbole kao što su himna ili zastava SAD-a'', kazao je Primono.

Kasnije je dodatno pojasnio svoje izjave. Nadao se, kazao je, da će njegov govor biti poruka jedinstva. ''Nisam glasao za Trumpa, ali nove državljane moramo poticati da poštuju predsjednika, bez obzira na politički stav''.

Unatoč pomalo bizarnom govoru na ceremoniji dodjele državljanstva nitko od prisutnih se nije pokolebao u želji da postane državljanin SAD-a.

''Uzbudljivo je biti Amerikanac. Vjerujem da je Amerika veća od toga tko je na vlasti'', kazao je novopečeni Amerikanac Mohammed Al Farradh, inače porijeklom Iračanin.