Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 ranjenih

Ubijeno najmanje 12 ljudi, ranjenih 31 u vojarni u Teksasu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bazi Fort Hood došlo je do masakra koji je izveo jedan od vojnika.

11 osoba plus napadač je ubijeno u vojnoj bazi Fort Hood te je najmanje 31 osoba ranjena, rekao je glasnogovornik Fort Hooda. Napadač je vojnik, dok su još dva vojnika zadržana kao osumnjičenici, rekao je zapovjednik baze general pukovnik Bob Cone, a prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić Jedan u pritvoru Vučić osudio napad na Hrvate u Srbiji: "Oni koji su to učinili moraju odgovarati" Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

'Izgred je izazvao vojnik koji je otvorio vatru u centru za pripremu vojnika. On je ubijen, a još dvojica vojnika su uhićena kao osumnjičeni', dodao je Cone.

Baza Fort Hood je zatvorena, u tijeku je istraga u koju su uključeni vojna policija, FBI-a i ministarstvo domovinske sigurnosti, a cijelo područje baze pretražuje oko 500 vojnika, izvijestile su američke TV mreže. Iz lokalnih bolnica u okolici Fort Hooda, sjeverno od Austina, upućen je poziv dobrovoljnim darivateljima krvi da se čim prije odazovu.

Ubojica je identificiran kao bojnik Malik Nadal Hasan, tvrdi izvor CNN-a iz policijskih snaga. Isti izvor tvrdi da je napadač star oko 40 godina. General Cone je izjavio da su desetorica ostalih ubijenih također vojnici, dok je jedan ubijeni civilni policajac koji je radio u vojnoj bazi.

Pucnjava se dogodila na tri mjesta u bazi Fort Hood, a sudjelovala su dva ili tri napadača u vojnim odorama, naoružani vojnim puškama M-16, no još nije potvrđeno da se radi o vojnicima, navodi u izvješću NBC News. Baza Fort Hood je zatvorena nakon incidenta. Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs je objavio da je o incidentu izviješten predsjednik Barack Obama.

Obama: Zastrašujuće je da su stradali na američkom tlu

Američki predsjednik Barack Obama je ovu pucnjavu nazvao tragičnim i zastrašujućim izljevom nasilja te je izrazio svoju sućut žrtvama.

'Ovi muškarci i žene žive da bi nas ostale zaštitili na svakodnevnoj bazi. Dovoljno je teško kada ove hrabre Ameriknace izgubimo u bitkama u inozemstvu. Strašno je da su stradali od paljbe u američkoj bazi na američkom tlu', rekao je Obama u svom obraćanju naciji.

Fort Hood je veliko vojno vježbalište na kojem se vojnici pripremaju za odlazak na ratišta u Iraku i Afganistanu te se ondje i vraćaju. Poznato je po brojnim problemima, uključivo i česta samoubojstva među vojnicima povratnicima s ratišta, dodaje se u izvješću. Fort Hood je najveća vojna baza u SAD-u.

>> Masakr u Memphisu: Ubijeno šestero ljudi, među kojima i dvoje djece

>> VIDEO: Bivši student počinio masakr na sveučilištu Northern Illinois

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene