Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Video: Bivši student, Stephen Kazmierczak počinio masakr na sveučilištu Northern Illinois

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sveučilištu Northern Illinois, oko 100 km sjeverno od američkog grada Chicaga, jučer kasno poslijepodne naoružani napadač otvorio je nasumičnu vatru, ubio 6 osoba, a najmanje 17 je osoba ranio, prije nego što je počinio samoubojstvo.

Napadač koji je ubio 6 ljudi identificiran je kao 27- godišnji bivši student Steven Kazmierczak, policija je i službeno potvrdila. 

Pročitajte i ovo Masakr u Pragu pucnjava na sveučilištu Potresna svjedočanstva preživjelih studenata: "Stavili smo barikade na vrata, zvao sam mamu, djevojku. Po cijelom fakultetu bilo je krvi" Policija u Pragu nakon pokolja Tragedija u Češkoj VIDEO U pokolju u Pragu ubijeno najmanje 14 osoba, izlaze novi šokantni detalji o napadaču: Prije masakra je ubio još nekoliko ljudi, među njima i bebu?

Još nije poznat motiv ovih stravičnih ubojstava.

Ubojica je na Valentinovo, obučen u crno, naoružan s dva pištolja i sačmaricom, upao na predavanje na američkom sveučilištu Northern Illinois i ubio šest studenata, a 17 ih je ranio.

Napadač, kojeg su svjedoci opisali kao bijelca i bivšeg studenta NIU-a, ušao je u veliku predavaonu Cole Hall, na nastavu geologije i s katedre te počeo pucati na studente, dok su oni nastojali pobjeći ili se sakriti iza klupa. 

Kasnije je pronađen mrtav, od rana koje je nanio sam sebi, navela je policija.

John Peters, rektor sveučilišta Northern Illinois, u gradu DeKalb, stotinjak kilometara zapadno od Chicaga, kazao je kako se radilo o 'kratkom napadu s automatskom pucnjavom'. 

Četiri osobe umrle su na mjestu napada, uključujući i napdača, a dvije su podlegle ranam u bolnici.

U bolnicu Kishwaukee Community u DeKalbu dopremljeno su ranjeni, od kojih je šest osoba još uvijek kritičnom stanju, rekla je glasnogovornica bolnice.

Peters je rekao da je napadač ranije bio postdiplomski student sociologije na NIU, ali trenutačno nije pohađao studij. 

Student geografije George Gaynor, koji je bio u predavaoni Cole Hall u vrijeme pucnjave, izjavio je da je napadač bio 'mršavi bijelac s kapom-čarapom na glavi'. 

Prizor je opisao kao užasavajući i kaotičan. 

'Jedna djevojka je ranjena u oko, drugi dečko je pogođen u nogu', rekao je Gaynor nekoliko minuta nakon pucnjave.

Policija je u vrijeme incidenta, koji se desio oko 15 sati po
lokalnom vremenu, blokirala cijeli sveučilišni kompleks, a stigla su i brojna ambulantna vozila.

Napad na sveučilištu Northern Illinois novi je slučaj masovnog ubojstva sa samoubjstvom na američkim školama, a djeluje kao repriza pokolja na sveučilištu Virginia Tech u travnju 2007.godine, kada je psihički bolesni student s dva pištolja ubio 31 osobu i sebe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene