Obavijesti Video Pretražite Navigacija
žrtva ostala bez ruke

Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku

Morski pas
Morski pas Foto: Getty Images
Dvije prijateljice plivale su nedaleko od obale kada je jednu od njih napao moski pas. Ženu su uspjeli spasiti, iako nisu poznati detalji, međutim, amputirali su joj ruku.

Morski pas napao je ženu koja se u srijedu kupala s prijateljicom na plaži u egipatskom ljetovalištu Dahab koje se nalazi u blizini popularnog Sharm el-Sheikha. Užasnuti kupači pobjegli su iz mora kad su vidjeli napad, no hitne službe brzo su iz mora izvukle ozlijeđenu ženu bez svijesti.

Iako je njezino stanje kasnije opisano kao stabilno, u bolnici su joj, kako javljaju mediji, morali amputirali lijevu ruku. Morski pas ju je ugrizao za rame. Nesretna žena i njezina prijateljica navodno su prvo za morskog psa mislile da je tuna pa nisu odmah krenule prema obali.

Nakon napada vlasti su zatvorile plažu i krenule u potragu za morskim psom kojeg ipak na kraju nisu uspjeli locirati.

Pročitajte i ovo Morski pas losos na obali rijeke Salmon Slučaj iz Idaha Mještani u šoku: Naišli na morskog psa na obali rijeke, a nigdje nema izlaza na more

U kolovozu je morski pas viđen kako luta vodama u blizini ljetovališta Dahab, što je tada dovelo do privremene zabrane plivanja, ali je u međuvremenu ona ukinuta.

Posljednji napad morskog psa u egipatskim vodama dogodio se u lipnju kada je ruskog turista Vladimira Popova (23) ubio morski pas tigar u Hurghadi.

Također, u srpnju 2022. Austrijanka i Rumunjka ubijene su u odvojenim incidentima južno od Hurghade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene