Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad zavijen u crno

Nakon stravične tragedije susjedi u šoku: "Čuo sam galamu i vidio plamen. Razvalili smo vrata, ali za djecu je bilo prekasno"

Četvero djece se ugušilo u požaru u Novom Pazaru. Najmlađa žrtva imala je tek četiri i pol mjeseca. Roditelji poginule djece su u bolnici i u teškom su stanju.

Vatrogasci su stigli za četiri minute nakon izbijanja požara u stambenoj zgradi u Novom Pazaru, ali bilo je prekasno za četvero djece. Ugušili su se u požaru koji je izbio u nedjelju oko sedam ujutro.

Najmlađa žrtva imala je tek četiri i pol mjeseca. Prema neslužbenim informacijama Nove.rs, do požara je najvjerojatnije došlo zbog nepažnje jer su se roditelji grijali na termo peć i grijalice. No, pojavila se i druga informacija, da su za požar krive neispravne električne instalacije.

Rođak obitelji je kazao da je majka čuvala četvero djece, te da je vjerojatno ostavila stvari na nekom grijaćem uređaju te je tako došlo do požara.

"Stvari se suše, vjerojatno se nešto zapalilo i tako je došlo do požara. Moja sestra je udana za Egipćanina, bila je domaćica, dok je otac radio. Jutros su oboje bili ovdje, ali sudbina je htjela oduzeti živote njihove djece, a i njihovi životi su dovedeni u pitanje", kazao je. 

Otac je preko terase pokušao ući u dječju sobu, ali nije uspio probiti vrata koja su bila zaglavljena, doznaje Sandžak Bosna danas.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u Hong Kongu VIDEO Plamen gutao neboder: 170 ljudi evakuirano, vatra zahvatila i druge zgrade

Susjedi: Čula se galama

Za Novu.rs su progovorili susjedi koji su živjeli u zgradi u kojoj je buknuo požar. "Čuo sam galamu, veliku buku, izašao sam u hodnik i vidio plamen, počeo sam vikati, izveo sam obitelj na terasu, za svaki slučaj, jer nije se moglo izaći u hodnik. Dvojica su nekako razvalila vrata kako bi pokušali pomoći, ali za djecu je već bilo kasno", prepričao je susjed.

Dodaje da su susjedi, zajedno s vatrogascima, uspjeli ugasiti vatru i tako spriječiti da se vatra proširi na ostale stanove.

Drugi susjed pak priznaje da nije ni znao da par ima djecu. "Živim dva stana od njih i rijetko sam ih viđao, djecu koja su stradala nikad nisam vidio. Bili su malo čudni, u posljednje vrijeme su se često svađali", rekao je za Novu.rs.

Otac u teškom stanju

Ocu je opečeno 45 posto tijela. Ima opekline drugog, trećeg i četvrtog stupnja, neslužbeno doznaje Nova.rs. Ozlijeđena je i majka, kojoj je 18 posto tijela prekriveno opeklinama drugog i trećeg stupnja, no ozljede su kvalificirane kao lakše.

Oboje su u bolnici.

"Vatrogasci su odmah po zaprimljenoj dojavi u jednoj minuti izašli na teren i za nekoliko minuta stigli na mjesto gdje su zatekli požar koji je već bio u fazi razbuktavanja", priopćeno je iz srbijanskog MUP-a.

Ulaskom u objekte koji su bili pod vatrom zatekli su četvero djece koja su najvjerojatnije umrla od gušenja ugljičnim monoksidom, dok su otac i majka ozlijeđeni u susjednoj prostoriji. Prevezeni su u bolnicu.

Požar je brzo lokaliziran, a zatim i ugašen, a očevidom će se utvrditi uzroci požara i gušenja djece.

"Iako su vatrogasci vrlo brzo reagirali i stigli na mjesto događaja, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, s obzirom na to da je vatra bila u fazi razbuktavanja", zaključili su u priopćenju.

Šefćet Hajrović, dječji kirurg iz Novog Pazara, rekao je za Euronews Srbija da je u 7:45 sati u bolnicu dovezeno četvero djece. Kod jednog je pokušana reanimacija, ali nažalost ni tom djetetu nije bilo spasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija požar kod Zagreba Baterija električnog bicikla zapalila Teslu, požar se proširio i na BMW

Prema prvim informacijama, vatru su vidjela dvojica slučajnih prolaznika koji su zajedno sa susjedima krenuli u pomoć, ali se zbog jake vatre nisu mogli dovoljno približiti.

Liječnici su došli kada su djeca već bila mrtva i mogli su samo potvrditi smrt.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene