Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stranka oporbene prodemokratske čelnice Aung San Suu Kyi - Nacionalna liga za demokraciju objavila je kako je premoćno pobijedila na djelomičnim parlamentarnim izborima održanima u nedjelju u Mianmaru osvojivši sva osim jednog upražnjenog mjesta.


Djelomični parlamentarni izbori održali su se za popunu 45 slobodnih, od ukupno 664 zastupničkih mjesta. To su bili prvi izbori u Mianmaru otkako je nova, nominalno civilna vlada, stupila na dužnost u ožujku prošle godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Satelitske snimke pokazuju masovno protjerivanje mianmarskih muslimana Slika nije dostupna Mianmar ukinuo polustoljetnu medijsku cenzuru

>> Na državnoj televizji: Suu Kyi pozvala je narod da se 'oslobodi straha'

Na izborima je San Suu Kyi, dobitnica Nobelove nagrade za mir, osvojila zastupničko mjesto prvi put u svojoj karijeri koja je obilježena 20-ogodišnjom borbom protiv vojne vlasti u bivšoj Burmi i višegodišnjim kućnim pritvorom.

'Koliko smo čuli iz naših izvora, kandidati NLD-a osvojili su sva 44 mjesta. Mislim da će izborno povjerenstvo uskoro službeno objaviti', kazao je voditelj kampanje stranke Nyan Win.

Izborno povjerenstvo Mianmara tek treba potvrditi sve izborne rezultate. (Hina)