Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao u New York

Što čeka Donalda Trumpa pred sudom? Evo kako će izgledati njegov dan

Donald Trump ispred Trump Towera u New Yorku
Donald Trump ispred Trump Towera u New Yorku Foto: Afp
Bivši predsjednik SAD-a stigao je u New York, gdje će utorak biti pred sudom optužen za kazneno djelo.

Donald Trump prvi je bivši predsjednik SAD-a koji se mora suočiti s kaznenim progonom, a u utorak će pred sudom u New Yorku biti optužen zbog tajnih isplata pornozvijezdi neposredno prije predsjedničkih izbora 2016. godine.

Trumpa će rano ujutro agenti tajne službe dovesti do ured okružnog tužitelja koji se nalazi u istoj zgradi kao i sudnica. Ondje će mu biti uzeti otisci te bi ga se trebalo fotografirati s prednje strane i iz profila. Međutim, nagađa se da slikanja neće biti ništa budući da se dobro zna kako on izgleda, a postoji strah da će njegove fotografije procuriti u medije.

Pročitajte i ovo Donald Trump Policija u pripravnosti Trump će se pojaviti na sudu u New Yorku: Uvedene jake mjere sigurnosti, očekuju se prosvjedi

Osumnjičenici koji dolaze na sud tada bi tipično bili prebačenu u ćeliju u blizini sudnice, ali to se ovog puta neće dogoditi. Trump će nakon obrade biti poslan u sudnicu i očekuje se da pritom neće nositi lisice budući da će zbog vlastite sigurnosti biti okružen agentima tajne službe, izvijestio je CNN.

Bivši predsjednik SAD-a bi do popodneva trebao izaći pred sud, gdje će se formalno suočiti s optužbama te zatim pušten, ali bi se neka ograničenja mogla staviti na mjesta na koja smije putovati. Ipak, CNN piše da to nije vjerojatno.

Pročitajte i ovo Donald Trump Veliko prijateljstvo Trumpu stigla podrška iz srca Europe: "Nastavite se boriti, gospodine predsjedniče! Uz vas smo"

Nakon tog procesa osumnjičenici obično izlaze kroz prednja vrata, ali će Trump nakon saslušanja vjerojatno izaći kako je i došao – kroz javne hodnike, pored ureda tužitelja te natrag na stražnji izlaz, gdje će ga čekati prijevoz.

Iz New Yorka će se nakon svega ukrcati natrag na avion za Floridu budući da je najavljeno da će u svome odmaralištu Mar-a-Lago navečer održati govor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene