Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naknada iz Srbije

Stjepan Mesić prima mirovinu iz Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski predsjednik,Stjepan Mesić prima dvije mirovina.

Svakog mjeseca bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ, pored hrvatske mirovine, prima 50 eura iz umirovljeničkog fonda Srbije, kako prenosi Press online.

Pročitajte i ovo Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

>> Mesić: Još sam uvijek dužan prijateljima za stan

Agencije su prenijele kako je Mesić, koji je na čelu Predsjedništva SFRJ bio od lipnja do listopada 1991.godine, izjavio da mu Srbija plaća rušenje Jugoslavije. Bivši hrvatski predsjednik za Press je izjavio kako to nije njegova izjava jer niti je rušio Jugoslaviju, niti bi to mogao napraviti.

'To su gluposti koje plasiraju nepismeni novinari', rekao je. Dodao je kako je rušenje Jugoslavije posljedica bolesne želje za mijenjanjem granica u kojoj on nije imao nikakvu ulogu.

Pravo i na zdravstveno osiguranje

Njegova mirovina od 50 eura, kako je sam rekao, nešto je na što pravo ima svaki građanin koji je imao radni staž u Srbiji. Tako on svako pola godine zbog ovih primanja mora u Srbiju poslati obavijest da je živ, a s obzirom da mu se od plaće uzimala naknada za osiguranja smatra da vjerojatno ima pravo i na zdravstveno osiguranje.

Iz Fonda PIO (Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje) objasnili su da Mesić ima pravo na mirovinu jer je njegov zahtjev podnesen u Hrvatskoj proslijeđen njima i nakon utvrđivanja staža pokazalo se da on ostvaruje pravo na 50 eura.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene