Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski čelnik tvrdi

'START ima 50 posto izgleda za ratifikaciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki dužnosnik u ruskom parlamentu ocijenio je u srijedu da rusko-američki ugovor o nuklearnom razoružanju ima 'pedeset posto izgleda' za ratifikaciju u američkom Senatu, što je uvjet da bi ga i sami Rusi mogli ratificirati.

'Ugovor START odgovara interesima obiju zemalja, on je objektivno dobar, ali je problem što je proces ratifikacije u SAD-u povezan s izborima' u toj zemlji, rekao je Konstantin Kosačov, predsjednik povjerenstva za međunarodna pitanja u donjem domu ruskog parlamenta (Duma), a prenijele su ruske novinske agencije. 'Moja je procjena da postoji pedeset posto izgleda' da se ratificira, kazao je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Provalili u tajne dokumente Hakeri razotkrili! Putin je u velikim problemima: "Ovo se nije dogodilo od početka rata" Slika nije dostupna Nuklearno razoružanje Clinton poziva Senat da ratificira novi START

Velik dio republikanaca u američkom Senatu priječi ratifikaciju novog ugovora START-a koji su u travnju u Pragu potpisali ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i američki Barack Obama. Taj dokument predviđa smanjenje broja nuklearnih glava dviju atomskih velesila za 30 posto i jasnije međusobne provjere.

U subotu, u prigodi NATO-ova summita u Lisabonu, Medvedev je pozvao američki Senat da pokaže 'odgovornost' i potvrdi START, upozorivši na 'recipročnost' ruskog stajališta. Obami za ratifikaciju treba kvalificirana većina od 67 od 100 glasova i svim silama nastoji do konca godine uvjeriti skupinu republikanaca koji ne žele glasovati za taj dokument. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene