Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je u četvrtak da pregovore sa Sjedinjenim Državama o novom ugovoru o nuklearnom razoružanju koči američko izaslanstvo, zbog čega postoji 'velika vjerojatnost' da se on u Kopenhagenu neće potpisati.


'Zadnja dva do tri dana vidimo da američko izaslanstvo koči pregovore u Ženevi' o zaključenju novog ugovora START, rekao je Lavrov, a prenijela je ruska televizija. Zbog toga je 'vrlo vjerojatno' da se neće potpisati novi ugovor u Kopenhagenu, u prigodi održavanja UN-ove konferencije o klimi.

Jedan američki dužnosnik izjavio je u srijedu navečer da se SAD i Rusija do konca godine neće dogovoriti o ugovoru koji će zamijeniti START. Novi ugovor o kojemu rusko i američko izaslanstvo već više od šest mjeseci pregovaraju u Ženevi, treba zamijeniti START 1 zaključen 1991. koji je istekao 5. prosinca. (Hina)

Vezani članci A1 isključio N1 s mreže - 3 Pregovori nisu uspjeli: Gledatelji platforme A1 od danas nemaju kanal N1 Bioplinskih postrojenja - 4 Bioplinska postrojenja u vlasništvu Rusa još uvijek rade što ih je volja: Potpisali ugovor vrijedan 73 milijuna kuna i nastavili ilegalno odvoziti zagrebački otpad