Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ankete mu daju prednost

Aleksandar Vučić: "Želim biti predsjednik svih građana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski premijer i kandidat za predsjednika Aleksandar Vučić poručio je kako želi biti predsjednik svih građana, bez želje da ih dijeli.

"Obvezujem se svakom građaninu Srbije, čovjeku, ženi, djetetu, da nikada svoju dužnost, dužnost koja nosi ime ove države i naroda, neću shvatiti olako, da neću nikada biti veći od nje... Želim biti predsjednik svih, bez želje da dijelim ljude", rekao je Vučić na predizbornom skupu pred više tisuća pristaša u beogradskoj Kombank Areni.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Mali Rusi" Vučić: "Srbija se naoružava da razni patuljci ne bi umislili da joj ponovo mogu otimati teritorij" Slika nije dostupna jedan od osnivača sns-a Evo zašto Vučić nije pozvao Tomislava Nikolića na proslavu rođendana stranke

"Srbija je naša temeljna vrijednost, vjera i točka oslonca", nadodao je Vučić.

Tomislav Nikolić podržao je Vučića, podsjetivši da je s njim "u politici zajedno 25 godina".

"Prošli smo svaki korak zajedno - oporba, rat, progoni, parlament, vlada i evo - predsjedničko mjesto. Želim da pobijediš i pobijedit ćeš na predsjedničkim izborima.", poručio je Nikolić i ocijenio da je Vučić bio "uspješan predsjednik Vlade".

"Na listi nema boljih od tebe", rekao je Nikolić, uz poruku da Srbija ne smije pasti "u ruke neodgovornih ljudi koji to nisu ničim zaslužili". Vučiću je također poručio da "zna gdje ga može naći ako mu zbog Srbije bude potreban."

Uz ocjenu da se Srbija suočava s presudnim izborom - hoće li nastaviti put u EU, put pomirenja i približavanja susjednim zemljama, bivši njemački kancelar Gerhard Schröder poručio je da nazoči Vučićevom predizbornom skupu jer je došao poduprijeti "one koji su se opredijelili za Europu".

Vučić je proteklih nekoliko godina kao premijer predano radio na tome i povećao ugled zemlje u međunarodnoj zajednici, izjavio je Schröder,

Péter Szijjártó, mađarski šef diplomacije, ocijenio je da su odnosi Beograda i Budimpešte, premda kroz povijest bremeniti tenzijama, "pretvoreni u povijesno prijateljstvo", naglasivši kako je to "u velikoj mjeri zasluga Aleksandra Vučića".

"Mađarska vlada i premijer Mađarske učinili su mnogo da naša zemlja bude jaka, a u interesu Mađarske je i da Srbija bude jača", rekao je Szijjártó koji je bio potpora Vučiću i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci i tijekom predizborne kampanje na izvanrednim izborima 2016. na kojima je pobijedila koalicija predvođena naprednjacima.

Vučiću je na današnjem predizbornom skupu izravnu podršku pružio i šef diplomacije Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije koja je najveći partner SNS-a u vladajućoj koaliciji.

Predsjednički izbori u Srbiji bit će održani 2. travnja, a oko 6,7 milijuna birača imat će priliku birati među 11 kandidata.

Dosadašnja ispitivanja javnog mišljenja za sada prednost daju Aleksandru Vučiću i predviđaju mu moguću pobjedu već u prvom krugu, uz više od 50 posto osvojenih glasova, bez mogućnosti da ga pojedinačno ugrozi bilo koji od preostalih 10 pretendenata na mjesto predsjednika Srbije.

Vučić bi, prema posljednjim rezultatima anketa, bio siguran pobjednik i u drugom krugu izbora koji pojedini analitičari predviđaju tvrdeći da je nasuprot Vučiću, kao favoritu, 10 protukandidata koji bi u prvom krugu zajedno mogli osvojiti glasove više od polovice biračkog tijela. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene