Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Nikolić ublažio je ratoborni stav i odustao od kandidature za predsjednika Srbije.


Tomislav Nikolić objavio je u ponedjeljak kako odustaje od ponovne kandidature za predsjednika Srbije.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Edina Zuko/PIXSELL) Ministri: Kandidatura Kolinde Grabar-Kitarović ide uz punu podršku HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Ovacije na predstavljanju kandidature Predsjednice: ''Hrvatska nije neka mala zemlja, Hrvatska nije region''

Nikolić je odustao iako su ga, kako doznaje Blic, bliski suradnici cijeli vikend pokušali nagovoriti da ne odustaje od okršaja s Aleksandrom Vučićem.

Iako je Nikolić poručivao da neće odustati od izlaska na izbore ako se ne ispune njegovi uvjeti, ipak se odlučio za dogovor s Vučićem. Izvor Blica nije želio precizirati zbog čega je točno Nikolić već u petak ublažio inače ratoborni stav, ali je napomenuo da je više dužnosnika iz srpske vlade obavilo razgovore s ruskim političarima.

''Već u subotu se primijetilo da predsjednik Nikolić više nije toliko odlučan i da se ne radi samo o sagledavanju obaveza i posljedica kandidature, već da tu imaš nešto i više'', kaže izvor za Blic, koji u naslovu svog teksta navodi da se Nikolić predao nakon ''tihih signala iz Moskve''.

Podsjetimo, u ponedjeljak su se Vučić i Nikolić oglasili zajedničkim priopćenjem u kojem su poručili da su dogovorili zajedničku suradnju na ključnim pitanjima.