Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Nikolić ublažio je ratoborni stav i odustao od kandidature za predsjednika Srbije.


Tomislav Nikolić objavio je u ponedjeljak kako odustaje od ponovne kandidature za predsjednika Srbije.

Vezani članci Ante Letica i Mislav Bago - 3 Bivši šef operative SOA-e: "Vijeće za nacionalnu sigurnost treba sazvati što prije" Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Vučić najavio reformsku vladu za krizna vremena, uz mandat do travnja 2022.

Nikolić je odustao iako su ga, kako doznaje Blic, bliski suradnici cijeli vikend pokušali nagovoriti da ne odustaje od okršaja s Aleksandrom Vučićem.

Iako je Nikolić poručivao da neće odustati od izlaska na izbore ako se ne ispune njegovi uvjeti, ipak se odlučio za dogovor s Vučićem. Izvor Blica nije želio precizirati zbog čega je točno Nikolić već u petak ublažio inače ratoborni stav, ali je napomenuo da je više dužnosnika iz srpske vlade obavilo razgovore s ruskim političarima.

''Već u subotu se primijetilo da predsjednik Nikolić više nije toliko odlučan i da se ne radi samo o sagledavanju obaveza i posljedica kandidature, već da tu imaš nešto i više'', kaže izvor za Blic, koji u naslovu svog teksta navodi da se Nikolić predao nakon ''tihih signala iz Moskve''.

Podsjetimo, u ponedjeljak su se Vučić i Nikolić oglasili zajedničkim priopćenjem u kojem su poručili da su dogovorili zajedničku suradnju na ključnim pitanjima.