Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Logično objašnjenje

Otkriveno pravo značenje natpisa na majici Uroša B.: Vučić ga povezao s Hitlerom, autor u čudu - "Je li moguće da se takvo što događa?"

Uhićen Uroš B.
Uhićen Uroš B. Foto: MUP Srbije
Majica koju je nosio masovni ubojica iz Mladenovca Uroš B. imala je natpis "Generation 88". Srpski predsjednik Aleksandar Vučić taj je natpis doveo u vezu s Adolfom Hitlerom, no natpis ima potpuno drugačije značenje, objasnio je prijatelj njegova autora.

Majica na Urošu B. majica je maturanata škole u Sopotu, mjestu nedaleko od Mladenovca, navodi Stevan Vanjić, osnivač pokreta "Samo jako" i koordinator inicijative "Zeleni presjek". Dodaje da je njegov prijatelj autor natpisa.

"To je natpis na 'službenoj' majici maturanta Ekonomsko-trgovinske škole iz Sopota. Oni su 2006. godine takve majice nosili na ekskurziji u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj", rekao je Vlajić za Nova.rs.

Vučić je u petak masovna ubojstva Uroša B. nazvao terorističkim činom.

Majicu s natpisom "Generacija 88" zbog brojke 88 protumačio je kao skriveni pozdrav "Hail Hitler" s obzirom na to da je slovo H osmo slovo abecede.

Pročitajte i ovo Uroš B. doveden u policijsku postaju u Smederevu Doveli ga specijalci VIDEO Monstruozni ubojica u policijsku postaju stigao u bijelom kombinezonu, pogledajte što je imao na nogama

"U Srbiji si našao Hitlera, đubre jedno, koji je toliko nesreće nanio ovom narodu, pa si ovdje našao da mu se diviš", kazao je Vučić.

Vlajić navodi da ga je prijatelj koji je printao te majice pozvao i pitao - "je li moguće da se takvo što događa?"

"Jednostavno, kada se netko dobro zagleda u majicu, vidi se da je na njoj nacrtana teritorija Španjolske, Italije i Francuske – gdje se održavala ekskurzija, a piše i 'Generation 88 on tour'. 'Serbia' piše na stražnjoj strani", dodaje.

Pročitajte i ovo Srpska policija - 2 Ubio osmero ljudi VIDEO/FOTO Policija objavila snimke uhićenja ubojice iz Srbije, kao i pravog arsenala oružja koji su pronašli prilikom pretresa

"To je manipulacija koja se provlači, a rečeno je kako je bitno da se ne šire lažne informacije", istaknuo je Vlajić.

Uhićen Uroš B. Uhićeni Uroš B. (Foto: MUP Srbije)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene