Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srpski patrijarh Irinej

"Sudi se samo srpskim generalima. Presuda Ratku Mladiću je vražje djelo"

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixsell)
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixsell) Foto: Pixell
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej ocijenio je presudu generalu Ratku Mladiću na kaznu doživotnog zatvora kao “sasvim očekivanu” i rekao da su to “vražja djela” koja rade svjetski moćnici, piše u petak beogradski tisak.

“Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo učiniti. Sve se to događa jer silni svjetski moćnici rade vražja djela, a mi trpimo posljedice", rekao je poglavar SPC-a za list “Alo” od petka.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Pixell) Reakcije na kaznu Grabar-Kitarović: "Žao mi je da Mladić nije odgovarao za Škabrnju" Ratko Mladić (Foto: AFP) Kriv po 10 točaka optužnice Kriv za genocid u Srebrenici: Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora - "To su najgnusniji zločini"

Patrijarh Irinej kaže kako je “nepravda što se u Haagu sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu”.

“Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini”, ocijenio je srpski patrijarh, a sunarodnjake pozvao na slogu i jedinstvo.

“S tom se nepravdom možemo boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema”, poručio je patrijarh SPC-a Irinej.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglasilo je u srijedu u Haagu generala Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene