Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixell)
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej ocijenio je presudu generalu Ratku Mladiću na kaznu doživotnog zatvora kao “sasvim očekivanu” i rekao da su to “vražja djela” koja rade svjetski moćnici, piše u petak beogradski tisak.


“Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo učiniti. Sve se to događa jer silni svjetski moćnici rade vražja djela, a mi trpimo posljedice", rekao je poglavar SPC-a za list “Alo” od petka.

Vezani članci Optužnica Mladiću bez zločina u Škabrnji (Foto: Dnenvik.hr) - 2 Mještani Škabrnje ogorčeni presudom Mladiću: "Ako mu se ne sudi za njegovo banditsko ponašanje, to je čudo" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Pixell) Grabar-Kitarović: "Žao mi je da Mladić nije odgovarao za Škabrnju"

Patrijarh Irinej kaže kako je “nepravda što se u Haagu sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu”.

“Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini”, ocijenio je srpski patrijarh, a sunarodnjake pozvao na slogu i jedinstvo.

“S tom se nepravdom možemo boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema”, poručio je patrijarh SPC-a Irinej.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglasilo je u srijedu u Haagu generala Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora. (Hina)