Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretna Nova!

Srbijanski tužitelj očekuje uhićenje Mladića ove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević očekuje da će suradnja Srbije s Haškim sudom završiti tijekom 2009. godine, odnosno da će Ratko Mladić biti uhićen, rekavši kako za to postoji politička volja i procjena da se on skriva u Srbiji.

Vukčević je rekao kako nakon uhićenja Radovana Karadžića i Stojana Župljanina nitko više ne može sumnjati da postoji politička volja da se suradnja s Haagom privede kraju, ocjenivši proteklu godinu kao najuspješniju u suradnji s tim sudom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bajić u BiH Odluka o Purdi u rukama suda i pravosuđa BiH Slika nije dostupna Srbijanski tužitelj tvrdi 'Potraga za Mladićem opstruirana je do polovice 2008.'

'Ja sam više puta rekao kako je moja procjena da se Ratko Mladić nalazi u Srbiji', rekao je Vukčević u intervjuu za B92.

'Mi te ljude ne šaljemo na gubilište, nego na sud. To je jedino mjesto gdje oni mogu dokazati svoju nedužnost, odnosno gdje tužitelji mogu dokazati da su krivi. Prema tome, sviđalo se to nama ili ne, Haag je neminovnost, mi ga ne možemo zaobići', naglasio je Vukčević, koji je i koordinator akcijske skupine za suradnju s Haškim tribunalom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene