Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević očekuje da će suradnja Srbije s Haškim sudom završiti tijekom 2009. godine, odnosno da će Ratko Mladić biti uhićen, rekavši kako za to postoji politička volja i procjena da se on skriva u Srbiji.


Vukčević je rekao kako nakon uhićenja Radovana Karadžića i Stojana Župljanina nitko više ne može sumnjati da postoji politička volja da se suradnja s Haagom privede kraju, ocjenivši proteklu godinu kao najuspješniju u suradnji s tim sudom.

Vezani članci Slika nije dostupna Poruka tužitelja Srbije, Hrvatske i BiH: Novinari ne trebaju sve znati Slika nije dostupna 'Potraga za Mladićem opstruirana je do polovice 2008.'

'Ja sam više puta rekao kako je moja procjena da se Ratko Mladić nalazi u Srbiji', rekao je Vukčević u intervjuu za B92.

'Mi te ljude ne šaljemo na gubilište, nego na sud. To je jedino mjesto gdje oni mogu dokazati svoju nedužnost, odnosno gdje tužitelji mogu dokazati da su krivi. Prema tome, sviđalo se to nama ili ne, Haag je neminovnost, mi ga ne možemo zaobići', naglasio je Vukčević, koji je i koordinator akcijske skupine za suradnju s Haškim tribunalom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju