Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pitanje od dogovoru

Poruka tužitelja Srbije, Hrvatske i BiH: Novinari ne trebaju sve znati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Regionalna suradnja jedan je od ključnih elemenata za efikasno otkrivanje i procesuiranje predmeta ratnih zločina, kao i pružanje podrške žrtvama i svjedocima, zaključeno je na završetku dvodnevnog sastanka glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milorada Barašina, tužitelja za ratne zločine Republike Srbije Vladimira Vukčevića i glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića.

Oni su u Etno selu 'Stanišići' nedaleko Bijeljine, razgovarali o suradnji u radu na predmetima ratnih zločina. 'Suradnja između ova tri tužiteljstva na predmetima ratnih zločina je odlična', izjavio je novinarima nakon završetka sastanka glavni tužitelj Barašin kazavši kako će se regionalna suradnja nastaviti a o svemu što je dogovoreno, raspravljat će se na narednoj konferenciji na Brijunima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti" Marija Vučković što će reći prosvjednici? Dnevnik Nove TV doznaje što je ministrica Vučković dogovorila u Slavoniji

>> Bajić: Hvala gospodo, ali ništa ja ne moram

Na pitanje novinara o čemu je konkretno postignut dogovor, Barašin je odgovorio kako 'novinari sve dogovore ne trebaju znati' obrazloživši to riječima kako su 'novinari previše znatiželjni, a tužitelji rade samo svoj posao i kada bi sve rekli novinarima mogli bi spakirati kofere i ne biti više tužitelji'. Novinari su se u pitanjima dotaknuli i slučaja uhićenog hrvatskog branitelja Tihomira Purde.

Bajić: Hrvatska dostavila sve o dokaze o Purdi

'Kolege iz Srbije su zatražile ekstradiciju, bosansko pravosuđe odlučuje o tome a u međuvremenu je tužilašto Srbije poduzelo i neke druge pravne radnje a to je da se ispitaju okrivljenici u BiH i u Hrvatskoj. To se ovih i slijedećih dana i događa a nakon toga na temelju dokaznog materijala u spisu, kolege će odlučiti onako kako odlučuju, profesionalno, savjesno i sukladno zakonu i državnim konvencijama', pojasnio je trenutačnu situaciju u tom slučaju glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić.

Na pitanje novinara hoće li Hrvatska dostaviti neke nove dokaze u slučaju Purda, Bajić je kazao kako je Hrvatska 'dostavila sve, a isto tako će pomoći u udovoljavanju međunarodne zamolnice da se ispitaju okrivljenici u Hrvatskoj od strane pravosudnih tijela Srbije'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene