Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbijanski tužitelj tvrdi

'Potraga za Mladićem opstruirana je do polovice 2008.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević tvrdi kako je potraga za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem opstruirana do polovice 2008. godine.

'Potraga za Mladićem i Hadžićem je sada mnogo bolja te je pojačana u protekle dvije godine. Među kvalitetnim promjenama Vukčević je istaknuo primjenu preporuka glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ročište u Haagu Karadžić: Trebao bih biti nagrađen za svoja djela! Slika nije dostupna Nema novca za obranu? Hadžić traži da mu sud plaća obranu

>> Haag uvjeren: Mladić se nalazi u Srbiji!

>> Tadić opovrgnuo da je srbijanska vlada znala gdje je Mladić

'Brammertz nas je upozorio da podaci koje je davao tribunal našim službama nisu iskorišteni na pravi način. I sami smo utvrdili da je do polovice 2008. bilo određenih opstrukcija, a sada provjeravamo kako su obavljane', rekao je Vukčević, dodavši da se analiziraju neki detalji iz razdoblja do 2008.

Vukčević nije želio komentirati navode koje je prenio WikiLeaks da su srbijanske vlasti u točno određenu trenutku 2008. znale gdje je Mladić ocijenivši to subjektivnim zaključivanjem stranih diplomata. 'Uhićenje Mladića više je puta bilo blizu, a Mladić je više puta iz raznih razloga umaknuo', istaknuo je Vukčević. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene