Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki dan ispraća nekoga u smrt

Već sedam godina živi na groblju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez osnovnih životnih uvjeta na jednom srpskom groblju već sedam godina živi Esma Milanović.

Esma Milanović posljednjih sedam godina živi na groblju u Vranju - bez struje, vode i osnovnih higijenskih uvjeta. Esma je prije više od 20 godina na ovom groblju otvorila malu radnju za prodaju cvijeća i pogrebne opreme. Kad joj je prije sedam godina preminuo suprug ostala je bez ičega jer je njen svekar svu imovinu prepisao na svog drugog sina, piše Telegraf.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti"

Tada joj je trgovina za prodaju pogrebne opreme postala i dom. 'Na groblju živim u krajnje nehumanim uvjetima, bez vode i toaleta. Bilo me strah u početku, teško je opisati tišinu na groblju kad padne mrak', priča Esma.

VIDEO Uhvaćena na djelu: Krala igračke s groba 14-mjesečnog dječaka!

Jedino što je naslijedila od pokojnog supruga jest mirovina od 11.000 dinara od koje plaća doprinose za mirovinsko i invalidninu koje je njen suprug dugovao.

Esma svakog dana nekoga ispraća pod zemlju. Iako je porijeklom iz Bosne i tamo ima obitelj, kaže kako se tamo nikada ne bih vratila. 'Moj život je ovdje. Na starom Bunuševačkom groblju sam sa suprugom napravila sebi vječnu kuću. Do kraja života ostajem ovdje na groblju', kaže Esma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene