Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali pismo u Haag

Srbija nudi garanciju za puštanje Šešelja na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je poslala pismo haškom sudom u kojem nude garanciju za privremeno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu.

Ponudu garancije potvrdio je Rasim Ljajić, šef Nacionalnog savjeta za suradnju s haškim sudom, koji je to pismo i poslao. Pismo je poslano sucu Jeanu Cloudeu Antonettiju koji predsjedava vijećem u Šešeljevom slučaju, a u njemu je istaknuto da je Srbija spremna razmotriti zahtjev za garancijama za privremeno puštanje Šešelja na slobodu, ukoliko to Tribunal bude zahtijevao, piše Blic.

Pročitajte i ovo Izbori u Srbiji - 2 Izbori u Srbiji VIDEO Na pitanje o Šešelju, Vučić reporterki Dnevnika Nove TV odgovorio: "Samo mi vi nemojte držati predavanje o ratnim zločincima" Vojislav Šešelj Jačanje desnice Haški osuđenik Šešelj: "Spremni smo priskočiti Vučiću kako ne bi morao koalirati s izdajnicima"

>> Šešelj neće dobiti odštetu od dva milijuna eura

Ljajić je objasnio da sam Šešelj nije tražio te garancije od države. 'Međutim, on je u svojoj završnoj riječi tražio da ga Tribunal pusti na privremenu slobodu', rekao je Ljajić. Upravo to ga je nagnalo da se obrati predsjedavajućem sucu. Nerma Jelačić, glasnogovornica haškog suda, nije mogla potvrditi je li pismo stiglo, već je samo objasnila da vlada šalje garanciju ukoliko optuženi zatraži privremeno puštanje na slobodu, što Šešelj do sada još nijednom nije učinio u skladu s pravilima.

Dodala je da je sudsko vijeće prošli tjedan odbilo Šešeljev zahtjev za privremenim puštanjem na slobodu. Šešelj bi, rekla je Jelačić, trebao podnijeti pismeni zahtjev za privremenim puštanjem na slobodu, a sudsko vijeće tijekom razmatranja tog zahtjeva traži, između ostalog, garancije države u kojoj bi optuženi za to vrijeme boravio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene