Automehaničar (Foto: Arhiva/Marijan Susenj/PIXSELL)
Automehaničar (Foto: Arhiva/Marijan Susenj/PIXSELL)

Posjet automehaničaru jednog vozača u Srbiji pretvorio se u potpuni šok za njega, ali i za mehaničare i vlasnika servisa. Naime, umjesto kvara mehaničar je pronašao mnogo veći problem - gotovo pola kilograma plastičnog eksploziva na ovjesu prednjeg kotača.


Rutinska potraga za kvarom na jednom Fiatu Bravo u Vranju u Srbiji pretvorila se u višesatnu dramu nakon što je mehaničar umjesto kvara na ovjesu prednjeg kotača pronašao 487 grama plastičnog eksploziva, na kojem je bio i elektronički sklop za daljinsko paljenje.

Vezani članci Autocesta u Srbiji, ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Mijenjaju se pravila: Na autocestama u Srbiji uskoro će se moći voziti i do 150 kilometara na sat Ruska vojna parada (Foto: AFP) - 1 SAD zabrinut zbog mogućnosti da Srbija kupi ruski S-400: "To nosi opasnost ponavljanja režima sankcija prema Srbiji"

Vlasnik automobila požalio se u ponedjeljak mehaničaru u servisu da mu nešto lupa na prednjoj strani automobila, no kad je otkrivena eksplozivna naprava, iz servisa su odmah sve prijavili policiji.

Ulice oko servisa nakon toga bile su blokirane satima, a stanovnici iz susjedstva evakuirani na sigurno.

Eksploziv su nakon višesatne drame odstranili pirotehničari iz Beograda, .

"Nije to bilo nimalo ugodno. Ovo je relativno miran kraj, sve mi je ovo nepojmljivo", rekao je za Blic Branislav Stanković, otac vlasnika servisa.