Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građani su snimili kita kako uživa u Kotorskom zaljevu. U Institutu za biologiju mora u Kotoru rekli su da se najvjerojatnije radi o vrsti koja živi i u Jadranu.


Pretpostavlja se da je kit u zaljev ušao za nekom hranom ili je izgubio orijentaciju. U Institutu kažu da je ovo prvi takav slučaj u Boki, prenosi 24sata.info. Direktor Instituta za biologiju mora Aleksandar Joksimović je rekao da kitovi rijetko zalaze u tako plitke zaljevske vode i da se on trenutno osjeća 'kao čovjek kada je u kadi'.

Vezani članci Plaža Koban dan za kupače u Hrvatskoj: Jučer se utopilo troje ljudi Spašavanje nasukanog mladunčeta kita Iz Temze spašeno nasukano mladunče kita: "Život joj visi o koncu. Životinja je vrlo mlada i tako je daleko od doma..."

Joksimović je dodao da će se kit, dok ne pronađe izlaz, najvjerojatnije pojavljivati još neko vrijeme na različitim lokacijama u zaljevu ali da se građani nemaju zašto brinuti jer je, kaže, u pitanju mirna i dobroćudna životinja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju