Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveno upozorenje

VIDEO Ylenia podivljala: Pogledajte što je trajektu učinio divovski val, putnici bježali glavom bez obzira

Nakon snažne oluje koja je zahvatila Njemačku zatvorit će se škole i zoološki vrtovi. Bilo je više od 100 intervencija, ali zasad nema informacija o ozlijeđenima.

Njemački meteorološki zavod DWD izdao je u srijedu nekoliko upozorenja o dolasku oluje ''Ylenia'', dodavši da bi opasni vremenski uvjeti mogli potrajati nekoliko dana. ''Dva sustava niskog tlaka donijet će u Njemačku olujne uvjete do subote", rekao je DWD u svojoj prognozi u četvrtak ujutro.

Rijeka Elba porasla je na metar i pol do dva više od normalne razine vode. ''Većina poziva upućena je zbog srušenih stabala ili oštećenih građevinskih materijala'', kazali su vatrogasci. Zasad nema dojava o ozlijeđenima. Stanovnici su upozoreni da ne izlaze iz svojih domova ako nije nužno te da ne odlaze u šume ili parkove.

Snimka iz Hamburga objavljena na društvenim mrežama prikazuje gigantski val koji je razbio prozor trajekta i poplavio unutrašnjost broda. 

Prekinut je željeznički promet u Donjoj Saskoj zbog oštećenih tračnica. Dio autoceste A7 bio je u potpunosti potopljen jer se izlila kanalizacija. Bilo je više od 100 intervencija, navodi NDR.

Izdan je crveni alarm za Hamburg i ostale dijelove sjeverne Njemačke. Ribarska tržnica St. Paulibila je bila pod vodom. Ministar prosvjete za Sjevernu Rajnu-Vestfaliju izjavio je u srijedu kako bi učenici trebali ostati kod kuće zbog opasnosti od oluje.

Ministrica obrazovanja Yvonne Gebauer pozvala je roditelje da u četvrtak, ako je to moguće, drže i malu djecu kod kuće.

 

Na području Saarlanada, na granici s Francuskom, također su u četvrtak najavili zatvaranje škola. Njemačka državna meteorološka služba DWD izmjerila je vjetar jačine 152 kilometra na sat i upozorila da bi oluja u četvrtak mogla donijeti i vjetar jačine do 120 kilometara na sat. Očekuje se kako će druga oluja pogoditi sjevernu Njemačku u petak, prenosi ABC news.

Dva zoološka vrta u Berlinu zatvorit će se u četvrtak kao mjera predostrožnosti zbog potencijalnog rizika od pada drveća. Navodi se kako bi jaki vjetrovi mogli izazvati probleme u opskrbi energijom.

Otkazani letovi

Na berlinskom aerodromu putnicima nije dozvoljeno da se ukrcaju u avione niti da se iz njih iskrcaju. Avionima je i dalje dozvoljeno sletjeti na pistu, a zadnji avioni s putnicima poletjeli su prije objave o lošim vremenskim prilikama. Lufthansa je zbog opreza otkazala 20 letova.

Željeznički prijevoznik Deutsche Bahn zaustavio je linije na dugim relacijama u nekoliko saveznih pokrajina na sjeveru Njemačke, također zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Trenutno ne vozi nijedna linija na dugim relacijama u pokrajinama Donja Saska, Bremen, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Zapadno Pomorje, Berlin i Brandeburg, poručili su iz kompanije.

Na jugu zemlje, u Bavarskoj, najmanje 10.000 ljudi neko je vrijeme ostalo bez struje, prema izvješću najvećeg opskrbljivača u spomenutoj pokrajini Bayernwerk Netza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠOKIRANI PROMATRAČI VIDEO Zastrašujuće! Pilot vještim manevrom u zadnji čas izbjegao katastrofu, za sve je kriva oluja Corrie

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna milijuni bez struje Zimska oluja u SAD-u paralizirala zračni promet: Otkazano više od 1400 letova

Djelatnici hitnih službi u Berlinu kazali su da su bili na rubu kapaciteta u četvrtak ujutro s obzirom na to da su prethodnu noć primili 76 poziva unutar tri i pol sata zbog šteta nastalih lošim vremenom.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene