Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nevrijeme

VIDEO Snažan tornado pogodio SAD: Sedmero poginulih, među njima dvoje djece - "Ovo je najgore što je itko vidio u dugo vremena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalna meteorološka služba SAD-a priopćila je da je brzina vjetra u Iowi disegla 332 km/h. Sedam ljudi, uključujući dvoje djece, poginulo je u tornadu.

U subotu oko 16:30 sati snažan tornado pogodio je okrug Madison, jugozapadno od glavnog grada države Iowe Des Moinesa, rekli su dužnosnici za hitne slučajeve.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Sloveniji - 3 Dan poslije Tornado u Sloveniji rušio sve pred sobom: Kuće izgledaju kao da su pogođene avionskim bombama Tornado u Ptuju snimili lovci na oluje VIDEO Tornado protutnjao susjedstvom: Stabla su se savijala pod kutom od 45 stupnjeva

Jake oluje prouzročile su gubitak struje za više od 10 tisuća ljudi. Nacionalna meteorološka služba priopćila je da su olujni vjetrovi dosegnuli brzinu od 332 km/h.

Šest osoba je poginulo, a četvero je ozlijeđeno u okrugu Madison. Među poginulima je dvoje djece. U okrugu Lucas potvrđena je smrt jedne osobe uz više ozlijeđenih.

Direktor za hitne slučajeve okruga Madison Diogenes Ayala rekao je da su poginula djeca bila u dobi do pet godina. Tornato je opisao kao "najgore što je itko vidio u dugo vremena".

Jedna ozlijeđena osoba bori se za život, a tri su u teškom stanju u bolnici, dodao je. Velika šteta nanesena je na više od dvadeset kuća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene