Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašeno izvanredno stanje

Potop u Bugarskoj i Turskoj: Broje mrtve i nestale, gradovi i otoci u vodi

Oluje na bugarskoj južnoj obali Crnog Mora odnijele su dva života, a na zapadu Turske petero ljudi je nestalo u poplavama.

Poginule su dvije osobe, a još tri osobe smatraju se nestalima, izvijestio je u utorak bugarski televizijski kanal pozivajući se na vlasti. Mnogi hoteli i kuće poplavljeni su u utorak nakon obilnih kiša, izvijestili su bugarski mediji.

Dužnosnici u gradu Carevom proglasili su izvanredno stanje nakon što se rijeka Veleka izlila iz korita. Poplavljene su ceste, neke mostove je odnijela poplava i nekoliko odmarališta je odsječeno, prema izvješćima.

U ljetovalištu Sinemorec prekinuta je opskrba strujom, a manje selo Kosti evakuirano je. Vlasti u Carevom pozvale su ljude da se premjeste na više terene gdje god je to moguće.

Petero nestalih u Turskoj

Nakon obilnih kiša i poplava na zapadu Turske petero je nestalih, među njima i dijete, izvijestila je državna novinska agencija. Poplave su odnijele i bungalove u odmaralištu u zapadnoj pokrajini Kirklareli blizu granica s Grčkom i Bugarskom.

Obilne kiše pogodile su u ponedjeljak i grad Muğlu u jugozapadnoj Turskoj, a munje su uzrokovale požare na 36 lokacija, objavila je Anadolija. Agencija za upravljanje katastrofama AFAD prognozirala je oluje na zapadu i jugozapadu zemlje, upozoravajući na bujične poplave, udare munja i snažne vjetrove.

Pročitajte i ovo Ilustracija masovna tučnjava i nered Makljaža na proslavi krštenja: Slavljenici pretukli bend i goste

Tursku je sredinom kolovoza pogodio toplinski val. Temperature na istoku i dalje su iznad normalnih vrijednosti za ovo doba godine, dok se drugdje vrijeme stabiliziralo, priopćila je meteorološka služba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene