Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11 mrtvih, 80 ranjenih

Smrtonosan napad na kršćansku četvrt: Eksplozije odjeknule tijekom nedjeljne mise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj mrtvih narastao je na 14, a ranjenih na 80. Eksplozije su odjeknule dok su stotine vjernika bile na nedjeljnoj misi.

Broj poginulih u dvostrukom napadu na dvije crkve u kršćanskoj četvrti pakistanskog grad Lahorea narastao je na 14, a ranjeno je gotovo 80 ljudi tijekom nedjeljne mise, objavile su vlasti.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

Očevici su rekli da je brza akcija snaga sigurnosti spriječila veći broj žrtava u napadu za koji su odgovornost preuzeli pakistanski talibani.

Eksplozije su odjeknule kasno ujutro dok su brojni kršćani sudjelovali na tradicionalnoj nedjeljnoj misi u četvrti Juhanabad u Lahoreu, središtu pokrajine Pandžab.

Velike akcije u dvije zemlje: Vojska i policija ubile 98 talibana

Policija je priopćila da su mete napada izgleda bile dvije crkve - katolička i protestantska.

Islamski militanti u Pakistanu tijekom prošlog desteljeća često su napadali kršćane i druge vjerske manjine.

Mnogi kršćani, koji čine manje od dva posto od više od 180 milijuna pakistanskih stanovnika, optužuju vladu da čini jako malo kako bi ih zaštitila i izjavljuju da su političari brzi kada treba izraziti sućut nakon napada, ali spori kada treba djelovati kako bi se popravilo stanje sigurnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene