Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epilog nemira

Smrtne kazne za šest vođa nemira u Urumqiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest osoba osuđeno je u ponedjeljak na smrt zbog sudjelovanja u krvavim nemirima početkom srpnja u Urumquiju, glavnome gradu kineske pokrajine Xinjiang s većinskim Ujgurima, turkofonim muslimanima, objavila je službena televizija.

Sedma je osoba osuđena na doživotni zatvor, objavila je televizija CCTV. Sud u Urumqiju odbio je agenciji AFP potvrditi izrečene kazne. Nemiri su izbili 5. srpnja u Urumqiju nakon prosvjeda kojima su Ujguri tražili rasvjetljavanje okolnosti ubojstva dva pripadnika njihova naroda na jugu Kine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tamo takve kazne nema 'Slomili' se da za njega dobiju smrtnu kaznu, ali obitelji žrtava su nezadovoljne Slika nije dostupna Počinje suđenje VIDEO Ponovno oživljena scena iz najtežeg napada od 11. rujna!

Kineske valsti optužile su vođe pobune za separatizam i poticanje nemira, a na koje su odmazdom odgovorili pripadnici naroda Han, većinskog u Kini. U nemirima je ubijeno 197 osoba, uglavnom pripadnika naroda Han, navode kineske vlasti.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene