Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski humanitarac Alan Henning smaknut je od strane Islamske države, koja mu je odrubila glavu i sve to prikazala u još jednom videu smaknuća.


U javnost je dospio video koji prikazuje odrubljivanje glave zarobljenom britanskom humanitarcu Alanu Henningu koji se nalazio u zarobljeništvu Islamske države od prosinca prošle godine. Otet je dok je kao humanitarac radio u Siriji.

Na snimci, koja je nazvana 'Nova poruka Amerikancima i njihovim saveznicima', jasno se vidi kako muškarac odjeven u crno, pretpostavlja se kako je to Jihadi John, stoji iznad Henninga koji kleči usred pustinje.

Video počinje isječkom iz britanskih vijesti koji prenosi odluku bitanskog Parlamenta da se Velika Britanija priključi zračnim napadima protiv Islamske države.

'Ja sam Alan Henning. Zbog odluke našeg Parlamenta da napadne Islamsku državu, ja, kao član bitanske javnosti, sada plaćam cijenu zbog toga', bile su posljednje riječi 47-godišnjeg humanitarca, oca dvoje djece.

UN: Ubojstvo humanitarca kukavičko je i gnusno

Vezani članci Slika nije dostupna Džihadisti brutalno smaknuli još jednog taoca, ubio ga Jihadi John Slika nije dostupna Roditelji objavili pismo zatočenog humanitarca: 'Bojim se da ću umrijeti'

'Krv Davida Hainesa je na vašim rukama, Camerone. Alan Henning će također biti zaklan, a njegova krv je na rukama britanskog Parlamenta', rekao je ubojica s jakim britanskim naglaskom.

'Obama, ti si započeo zračne napade koji ubijaju naše ljude, pa je jedino ispravno da nastavimo rezati vratove tvojih ljudi', nastavio je ubojica.

Video završava prijetnjom rezanja glave čovjeku koji je predstavljen kao Amerikanac Peter Kassig, veteran iračkog rata.

Podsjećamo, Pripadnici IS-a već su ubili jednog Britanca, Davida Hainesa, i dvojicu Amerikanaca, Jamesa Foleya i Steven Sotloffa, barbarskim odrubljivanjem glave što je izazvalo zgražanje diljem svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook