Tijekom 17 godina David Carrick, serijski silovatelj i brutalni seksualni predator, više desetaka zlodjela počinio je u uniformi pripadnika gradske policije za šire područje Londona - Londonske metropolitanske policije, što cijelu stvar čini još šokantnijom.


David Carrick počinio je više desetaka seksualnih prijestupa u razdoblju od gotovo 20 godina, između 2003. i 2020., a britanski mediji opisuju ga kao jednog od najgorih britanskih silovatelja.

U ponedjeljak ujutro 48-godišnji Carrick priznao je pred sudom u Londonu krivnju za četiri silovanja. U prosincu je priznao 43 seksualna prijestupa, među kojima 20 silovanja i brojna agresivna djela seksualne prirode.

Saznanja o silovanjima koje je počinio kao policajac izazvala su ogorčenje i val kritika na račun londonske policije.

"U ime londonske policije želim se ispričati ženama koje su patile u rukama Davida Carrika. Trebali smo uočiti njegov obrazac zlostavljačkog ponašanja, a budući da nismo, propustili smo priliku da ga uklonimo iz policije", izjavila je Barbara Gray, pomoćnica načelnika Scotland Yarda.

Andrej Plenković Plenković odgovorio Milanoviću: "Čude se i pitaju - helou, koji je to naš interes?"

Ovaj slučaj priziva u sjećanje smrt 33-godišnje Londončanke Sare Everard, koju je u ožujku 2021. silovao i ubio također jedan policajac, što je bio zločin koji je zgrozio cijelu zemlju.

Carrick je radio za policijski odjel unutar Scotland Yarda koji je zadužen za osiguranje parlamenta i diplomatskih predstavništava. Uhićen je u listopadu 2021. kada je jedna žena rekla da ju je silovao nakon što su se upoznali preko interneta te izašli na spoj. Nakon što je slučaj dospio u javnost, počele su se javljati i druge žrtve.

Policija i tužitelji rekli su da je 48-godišnjak koristio svoj policijski položaj kako bi namamio žene, a zatim ih uvjeravao da im nitko ionako ne bi vjerovao da su žrtve jer bi to bila "njihova riječ protiv njegove".

Ilustracija VIDEO "S*anje! Je*ote!": Avion se jedva zaustavio nakon što mu je drugi prošao pistom, putnici vrištali

Neke je od žrtava tukao i ponižavao, zabranjivao im da jedu, a jednu je 10 sati držao zaključanom u ormaru ispod svojeg stubišta.

David Carrick izjasnio se krivim za kaznena djela koja mu se pripisuju te neće biti sudskog procesa. Početkom veljače održat će se ročište na kojem će sud objaviti kaznu za tog serijskog silovatelja.

Dužnosnik tužiteljstva Jaswant Narwal je rekao da je ovo jedan od najšokantnijih slučajeva kojim se tužiteljstvo bavilo, a u koji je umiješan policajac.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju