Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sekunde do katastrofe

VIDEO "S*anje! Je*ote!": Avion se jedva zaustavio nakon što mu je drugi prošao pistom, putnici vrištali

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Putnici na letu Delte za Dominikansku Republiku vrištali su kada se njihov zrakoplov naglo zaustavio nakon što je zrakoplov American Airlinesa prošao njegovom pistom u zračnoj luci JFK u New Yorku.

Putnik Delte rekao je da su njegovi suputnici vrištali kada je zrakoplov u brzini od 185 km/h morao prekinuti polijetanje nakon što je drugi zrakoplov prošao ispred njega na pisti u zračnoj luci JFK u New Yorku.

Donall Brian Healy, koji je putovao Deltinim letom na putu za Dominikansku Republiku, rekao je za Business Insider da se avion iznenada zaustavio dvije ili tri sekunde nakon što je počeo ubrzavati pistom za polijetanje.

"Bilo je nekoliko vriskova kada je zrakoplov prvo počeo usporavati, a zatim potpuna tišina. Osjetio sam val adrenalina znajući da to nije normalno", rekao je Healy. Zrakoplovu je trebalo sat vremena da se vrati do terminala, dodao je Healy.

Audiosnimka prikazuje brzu akciju kontrolora zračnog prometa kako bi spriječio sudar zrakoplova. "S*anje! Je*ote! Delta 1943, otkaži dozvolu za polijetanje", može se čuti na snimci koju je zabilježio LiveATC, stranica koja prati i objavljuje komunikaciju leta.

Pročitajte i ovo Nekoliko trenutaka prije nesreće UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ VIDEO Jeziva snimka iz unutrašnjosti putničkog aviona nekoliko trenutaka prije pada

Predstavnik Delte rekao je za Business Insider da je na letu bilo 145 putnika i šest članova posade. Osoblje je izvelo putnike iz aviona i omogućilo im noćenje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene