Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička kriza

Slovenska vlada s najslabijim rejtingom od dolaska na vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeni su rezulteti ankete prema kojoj je aktualna vlada Slovenije ocjenjena sa ocjenom 2,17, što pokazuje znatni pad popularnosti vlade.

Slovensku vladu podržava tek svaki peti birač, a 70 posto ih smatra da ona ne radi dobro, pokazala je najnovija mjesečna anketa ljubljanskog 'Dela' u kojoj je prošlog tjedna sudjelovalo 656 ispitanika.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Slika nije dostupna Nova slovenska vlada Bratušek predstavila ministre, prvi komentari negativni

Zbog karti Slovenija na razgovor pozvala hrvatsku veleposlanicu

Vlada premijerke Alenke Bratušek u travanjskoj je anketi, objavljenoj u ponedjeljak, dobila prosječnu ocjenu 2,17 (u rasponu od 1 do 5), što je lošiji rezultat nego prethodnog mjeseca i najslabija ocjena od kad je četvorostranačka koalicija stupila na dužnost u ožujku prošle godine. S trendom padanja potpore u javosti vlada Alenke Bratušek opasno se približava niskom rejtingu i prosječnoj ocjeni od 1,88 koju je prilikom pada imala prijašnja vlada desnog centra koju je vodio Janez Janša, navodi vodeći slovenski dnevnik.

List dodaje da je razlog novog pada popularnosti vlade politička kriza koja je u koaliciji nastupila nakon što je ustavni sud ukinuo zakon o porezu na nekretnine, što je dovelo do 'rupe' od 200 milijuna eura u ovogodišnjem državnom proračunu.

Slovencu oduzeli mirovinu jer je na krov kuće postavio solarne panele!

Stranke vladajuće koalicije u nedjelju su se dogovorile da će taj manjak pokušati nadoknaditi mjerama proračunske štednje i povećanjem trošarina, a PDV se neće povećavati. Bratušek je u nedjelju ponovila da će bez obzira na dogovor kako popuniti proračun uskoro od parlamenta zahtijevati glasovanje o povjerenju vladi, a do europskih izbora 25. svibnja očekuje je i ogled s osnivačem njene stranke Zoranom Jankovićem oko toga tko će biti predsjednik stranke Pozitivna Slovenija (PS).

Slovenski mediji u ponedjeljak navode da je opasnost prijevremenih izbora zbog nesuglasica u koaliciji otklonjena najmanje do jeseni. Ako bi prijevremeni izbori bili održani sada, relativnu većinu u parlamentu dobila bi oporbena Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše, ali bi na izborima sudjelovalo manje od polovice registriranih birača. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene