Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bože sačuvaj

Oduzeli mu mirovinu jer je na krov kuće postavio solarne panele!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski umirovljenik koji je na krov obiteljske kuće postavio solarnu mikroelektranu dobio je rješenje kojim mu se oduzima mirovina, a mora vratiti i mirovinu za zadnje tri godine koliko je proizvodio struju kojom je zadovoljavao polovicu kućnih potreba.

"Još uvijek se nadam da će prevladati razum i da se to neće dogoditi", izjavio je za Slovensku televiziju umirovljeni elektroinženjer iz Vuzenice Jože Praper.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati Ilustracija Koji su uvjeti? Jedna europska država odlučila je umirovljenicima subvencionirati putovanja: Organizirali i dvije vrste paketa

On tvrdi da ga nitko nije obavijestio da se vlasnici minielektrana zakonom tretiraju kao "mali poduzetnici", što je nespojivo sa statusom umirovljenika, a solarnu elektranu želio je postaviti kao prvi u svom kraju kako bi promicao alternativne izvore energije.

Država planira davati poticaje za uštedu energije: Subvencije i do 40%

Iako je proteklih godina na elektranu, koja mjesečno proizvede struje za 100 eura, plaćao porez te doprinose, mirovina će mu sada biti oduzeta ako na sudu ne dokaže da na nju ima pravo ili ako se u međuvremenu, kako je planirano, ne donese zakon koji bi proizvodnju energije iz obnovljivih izvora dopuštao i umirovljenicima, što do sada nije bio slučaj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene