Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osam osoba zadržano je u pritvoru u srijedu u akciji progona gospodarskog kriminala zbog sumnje u 'zloporabu dužnosti i pranje novca' koju je širom Slovenije provela kriminalistička policija.


Riječ je o sumnjama u gospodarski kriminal povezan s privatizacijom u poduzećima Pivovarna Laško i Istrabenz, objavila je slovenska policija. Među pritvorenima su i donedavni direktori tih dviju velikih kompanija Igor Bavčar te Boško Šrot, koji je nakon nekoliko sati pušten, kako su potvrdili članovi njegove obitelji. Odvjetnici dvojice najpoznatijih 'slovenskih tajkuna', predstavnici odvjetničke kuće Čeferin, tvrde da na osnovi onoga što su vidjeli nema elemenata kaznenog djela ni razloga za pritvaranje Bavčara i Šrota, no slovenskih mediji, pozivajući se na izvore u istrazi, tvrde da se radi o istrazi koja je već napredovala.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Testiranje na koronavirus, ilustracija I susjedi imaju problema s malim interesom za cijepljenje, uvode posebnu vrstu ''kazne'' za necijepljene

>> Kaznena prijava protiv direktora Pivovarne Laško zbog zlouporabe informacija

Policija istražuje slučaj od prije dvije godine kad je Šrot prodao velik dionički paket Istrabenza koji je bio u posjedu Pivovarne Laško i to upravo Igoru Bavčaru, odnosno njegovu privatnom poduzeću Maksima holding i to preko posredničke mreže. Današnja akcija slovenske policije, u kojoj je sudjelovalo više od 50 kriminalista, uključivala je i kućne pretrage u stanovima i kućama Bavčara i Šrota, te istragu u njihovim bivšim poduzećima. Akciju policije usmjeravao je odjel državnog odvjetništva zadužen za progon organiziranog kriminala. (Hina)