Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenci bi u EU radije Srbiju nego Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više Slovenaca smatra da službena Ljubljana pri uključenju u EU treba više podupirati Srbiju od Hrvatske, objavila je RTV Slovenija na temelju istraživanja agencije Valicon.

Naime, na anketno pitanje bi li Slovenija pri ulasku u Europsku uniju trebala podržavati Hrvatsku ili Srbiju, u kojoj su sudjelovala 633 ispitanika, njih 11,2 posto odlučilo se za Hrvatsku, a 15,1 posto za Srbiju.

Pročitajte i ovo Nekretnine Nijemci nisu na vrhu Ova zemlja na prvom je mjestu po kupnji nekretnina u Hrvatskoj. Iznenadit će vas i gdje se najviše kupuju Slika nije dostupna Uhićenja u Sloveniji Humanitarci upoznali vehabije pa postali bliski s islamistima!

Trećina ispitanika smatra da bi ih trebala podržavati podjednako, a ostali da ni jednoj ni drugoj zemlji slovenska potpora nije potrebna.

Istraživanje je po narudžbi RTV Slovenija provela agencija Valicon, u sklopu ispitivanja tendencija biračkog tijela pred predsjedničke izbore.

Vlada premijera Janeza Janše nedavno je Europskoj uniji predložila da se Srbiji dade status kandidata za EU već u prvoj polovici iduće godine, dok se odnosi s Hrvatskom i potpora njenim već započetim pregovorima o članstvu uglavnom promatraju kroz prizmu otvorenih bilateralnih pitanja, zaključuje se u istraživanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene