Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Annika Erikson, kuharica u jednoj školi u švedskom gradu Falunu, dobila je naredbu da počne kuhati manje ukusna jela, jer njen raskošan meni nije bio fer prema drugim školama u kojima nisu spravljali tako ukusnu hranu.


Annika je obožavana od strane učenika jer svaki dan ispeče svježi kruh i uvijek nudi širok izbor svježeg povrća, no vodstvo škole nedavno joj je reklo neka počne koristiti kupovni kruh, te da prepolovi izbor povrća, jer dosadašnja praksa nije bila fer prema učenicima drugih škola koji nisu imali ni približno kvalitetnu prehranu.

Vezani članci Škola - 2 Problemi u nekim školama i vrtićima: "Odgojitelj dobije uputu da ne može djetetu obrisati ruke jer neće biti dovoljno papira do kraja tjedna" Podrška onkološkim pacijentima Divna gesta: 60 zagrebačkih učenika ošišalo se na ćelavo da podrže prijatelja koji se bori sa zloćudnom bolesti

Zanimljivo kako nigdje u objašnjenju ne stoji da je Annikin meni bio preskup za školu ili da su postojale bilo kakve pritužbe na prehranu, jedino objašnjenje je kako se takav meni ne može prakticirati jer nije fer prema ostalim školama.

>> Najbolja američka kuharica je - slijepa!

'Ovaj meni smo razvili kako bismo djeci osigurali kvalitetnu i raznoliku prehranu, te da se da praksa proširi i na ostale škole', rekla je kuharica Annika.

Učenici i njihovi roditelji nezadovoljni su ovom promjenom, a posebno im je žao što više neće biti Annikinih tradicionalnih gozbi za Božić i Uskrs, piše The Local.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju