Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho ustvrdio je kako obraćanje predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u Ujedinjenim narodima "zvuči kao lavež psa", reagirajući na Trumpove tvrdnje da će Sjedinjene države biti prisiljene potpuno uništiti Sjevernu Koreju.


Postoji izreka "Psi laju - karavane prolaze", kazao je Ri novinarima ispred hotela u blizini sjedišta UN-a u New Yorku. "Ako je (Trump) mislio iznenaditi nas lavežom psa, jasno je da sanja", dodao je.

Vezani članci Koronavirus u Americi, ilustracija Dramatična predviđanja stručnjaka: Koronavirus bi u SAD-u mogao ubiti između 100 i 200 tisuća ljudi Emmanuel i Brigitte Macron (Foto: Profimedia) Parovi koje dijeli velika razlika u godinama: Čija je ljubavna priča zbog 24 godine razlike naišla na osude?

Upitan što misli o tome što je Trump sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una nazvao "rocket man", Ri se našalio rekavši "žao mi je njegovih suradnika". Ri bi trebao u UN-u održati govor u petak. Njegov komentar je prva službena reakcija nakon Trumpovog najozbiljnijeg upozorenja do sada Pyongyangu u obraćanju u UN-u kada je zatražio da zemlje članice rade zajedno na izolaciji Kimova režima dok ne prestane s neprijateljskim ponašanjem.

Ako Sjeverna Koreja zaprijeti Sjedinjenim državama ili njezinim saveznicima, Trump je rekao - "Nećemo imati izbora, nego potpuno uništiti Sjevernu Koreju". "Rocket man je u samoubilačkoj misiji za sebe i svoj režim", dodao je Trump. (Hina)