Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Sjeverna Koreja želi jačanje vojske i gospodarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prioriteti komunističkog režima Sjeverne Koreje u Novoj godini su jačanje vojske i gospodarstva, objavili su državni mediji te zemlje u zajedničkom komentaru.

U zajedničkom uvodniku se osim toga ponovo ističe zahtjev da Sjedinjene Države odustanu od svoje 'neprijateljske politike' prema Pjongjangu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hillary Clinton 'Napori Irana su uzaludni, a Pjongjang nema prijatelja' Slika nije dostupna SAD Koreji: Budućnost ili nuklearno oružje

Međutim, o činjenici da je istekao rok u kojem je Sjeverna Koreja trebala objaviti detalje o svom spornom nuklearnom programu a to nije učinila, Pjongjang nije rekao ni riječi.

'Trebali bi stalno povećavati vojnu snagu svoje republike sljedeći pritom revolucionarnu Songun liniju partije', ističe komentar aludirajući na sjeverno-korejsku doktrinu 'Prvo vojska'. 

Cijela zemlja mora pokrenuti 'sveoopću ofenzivu za izgradnju gospodarstva', naglašava se također ali i dodaje kako trenutno nema 'hitnije zadaće od rješavanja problema elementarne opskrbe u zemlji'.

Sjedinjene Države, Južna Koreja i Japan su izrazili žaljenje zbog toga što Sjeverna Koreja nije ispunila ugovoreni rok da do isteka 2007. podnese detaljne planove i popise svog nuklearnog programa.

Pjongjang se bio obvezao do kraja prosinca potpuno obustavi rad svih postrojenja u centru za razvoj nuklearnog programa u Yongyonu i otkrije sve detalje razvoja svog nuklearnog programa. Zauzvrat prima veliku gospodarsku pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene