Slavlje u Sjevernoj Koreji (Foto: AFP)
Slavlje u Sjevernoj Koreji (Foto: AFP) Foto: Afp

Sjeverna Koreja proslavila je u petak najnovije ispaljivanje interkontinentalne rakete uz vatromet i koreografije na javnim trgovima, izvješćuje u subotu službeni sjevernokorejski medij.


Dnevnik Radničke stranke Rodong Sinmun objavio je na naslovnici fotografije trga Kim Il-Sunga u Pjongjangu ukrašena portretima nekadašnjih državnih čelnika i prepuna vojnika i građana koji plješču.

Vezani članci Vojna parada u Sjevernoj Koreji - 1 Posebna jedinica za borbu protiv COVID-a? Zaštitna odjela i maske za vojnu paradu u Sjevernoj Koreji Slika nije dostupna Sj. Koreja sve bliže cilju, mogla bi biti u stanju napasti SAD

"Slavimo uspješno ispaljivanje Hwasong-15 koje je pokazalo snagu i moć Sjeverne Koreje ostatku svijeta", moglo se pročitati na transparentu gomile.

Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da je ostvarila svoj cilj - postati nuklearna sila, nakon što je uspješno testirala novu interkontinentalnu raketu koja stavlja "cijeli američki kontinent" na njezin dohvat.

Nakon ispaljivanja, SAD je pozvao sve zemlje, posebice Kinu, da prekinu diplomatske i trgovinske odnose sa Sjevernom Korejom. (Hina)