Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama ih ignorira

Sjeverna Koreja pojačat će nuklearno naoružanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja najavila je da će pojačati potencijal svog nuklearnog naoružanja jer američki predsjednik Barack Obama ignorira njihove pozive za mir i vojnim sredstvima pokušava srušiti režim u Pyongyangu.

'SAD ne preza ni od čega da bi uništio DNR Koreju, uključujući vojnu prijetnju, ekonomske sankcije, te ideološko i kulturno trovanje. DNR Koreja će nastaviti jačati svoju moć nuklearnog odvraćanja sve dok traju provokacije i vojna prijetnja od strane SAD-a', kazao je neimenovani glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova za državnu novinsku agenciju KCNA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na rubu rata 'Sjeverna Koreja spremna je na sveti rat nuklearnim oružjem!' Slika nije dostupna Sudjelovalo 800 vojnika Južna Koreja održala najveću vojnu vježbu do sad, Sjeverna bez reakcije

>> Sjeverna Koreja prihvatila pomoć Južne Koreje

Ova reakcija Sjeverne Koreje uslijedila je nakon što su u ponedjeljak Sjedinjene Države i Južna Koreja počeli zajedničku vojnu vježbu u kojoj sudjeluje gotovo 40.000 vojnika. Takve se vježbe održavaju svake godine i Sjeverna Koreja uvijek burno reagira na njihovo održavanje, ali uglavnom sve prođe bez većih incidenata. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene