Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog borbe protiv gripe H1N1

Sjeverna Koreja prihvatila pomoć Južne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja prihvatila je južnokorejski prijedlog da joj pošalju Tamiflu zbog epidemije H1N1

'Sjeverna Koreja prihvatila je pomoć Južne Koreje u borbi protiv gripe H1N1' - rekao je Lee Jong-Joo, glasnogovornik južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje zaduženog za međukorejske odnose.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušli na njihovo područje Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja Slika nije dostupna Civilna vježba na nacionalnoj razini VIDEO: Južnokorejci vježbali za slučaj napada

'Sjeverna Koreja nas je izvijestila da prihvaća naš prijedlog da joj pošaljemo Tamiflu' - kazao je.

Sjevernokorejske vlasti izvijestile su u srijedu, što se rijetko događa, o nekoliko slučajeva gripe H1N1, potvrdivši tako informacije koje su dolazile iz inozemstva.

Sjevernokorejsko ministarstvo zdravstva izvijestilo je o devetero oboljelih u Pjongjangu i u Sinuidžuu, blizu kineske granice.

Većina pomoći koju Seul pruža komunističkom režimu obustavljena je zbog porasta napetosti između dviju zemalja. No privatne organizacije i dalje šalju pomoć Sjeveru.

Kako navodi južnokorejska udruga Good Friends, epidemija gripe H1N1 širi se Sjevernom Korejom zbog nedostatnih količina Tamiflua. Ta nevladina organizacija tvrdi da je u studenome u Pjongjangu od nove gripe umrlo sedam osoba, a dvije u Pjongsongu, sjeverno od prijestolnice. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene