Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja pogubila 15 ljudi zbog pokušaja bijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 15 osoba javno je pogubljeno u Sjevernoj Koreji jer su pokušale pobjeći iz zemlje ili su pomagale drugima u bijegu, izvijestila je danas južnokorejska dobrotvorna udruga.

Budistička skupina "Good Friends" objavila je da je streljački vod 20. veljače ubio 13 žena i dvojicu muškaraca na mostu u pograničnom gradu Onsongu na sjeveroistoku zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Udruga "Good Friends" nije navela izvore informacije.

Pogubljenja su trebala poslužiti kao upozorenje drugima koji razmišljaju o ilegalnu prijelazu granice s Kinom, rekle su sjevernokorejske vlasti, kako je prenijela spomenuta udruga.

Kako tvrdi, ta je akcija sjevernokorejskih vlasti izazvala bijes među stanovnicima Onsonga jer su se pogubljeni na bijeg preko granice odlučili zbog gladi u tom području. Strijeljanje je "prevršilo mjeru", naveo je "Good friends" izjavu jednoga tamošnjeg stanovnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene