Obavijesti Video Pretražite Navigacija
konstantna prijetnja

FOTO Treći put u tjedan dana ispalili balistički projektil: "Testiramo sposobnosti brzog protunapada"

Sjeverna Koreja projektil
Sjeverna Koreja projektil Afp
Aktualno Galerija Sjeverna Koreja projektil Sjeverna Koreja projektil Foto: Afp Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 3 Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 3 Foto: Associated Press Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 2 Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 2 Foto: Associated Press +0 Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 1 Galerija 1/4 >>
Sjeverna Koreja pojačala je ove godine testiranja vojne opreme, a odnosi sa Seulom naglo su se pogoršali.

Sjeverna Koreja u utorak je ispalila krstareće rakete u more blizu svoje zapadne obale u sklopu strateške vježbe, izvijestila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

"Vježba je pridonijela testiranju sposobnosti brzog protunapada Korejske narodne vojske i poboljšanju sposobnosti za strateške napade", navodi KCNA te dodaje da je riječ o strateškoj vježbi, što je termin koji se uglavnom koristi za nuklearno oružje, prenosi Reuters. KCNA je rekla da je projektil, model nazvan Hwasal-2, ispaljen u Zapadno more u utorak.

Pročitajte i ovo Jeff Capps na Južnom polu Život mu se okrenuo Dao otkaz i zaposlio se na Antarktici: "Radim i na -76 stupnjeva, zarađujem 75.000 eura, a sve je divno dok ne otvorite vrata"

Obavještajne agencije Washingtona i Seula trenutačno provode detaljnu analizu tih hitaca, dodao je južnokorejski glavni stožer.

Odnosi između Seula i Pjongjanga naglo su se pogoršali posljednjih mjeseci, a Sjever je ove godine pojačao testiranja vojne opreme, uključujući testiranje onoga što je opisao kao sustav podvodnog nuklearnog oružja i projektila, hipersonične balistike na kruto gorivo.

Testovi krstarećih projektila, koji lete u atmosferi, ne potpadaju pod sankcije koje je UN nametnuo Sjevernoj Koreji, za razliku od balističkih projektila, čija je putanja uglavnom u svemiru.

Pročitajte i ovo Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Južna Koreja i Sjedinjene Države tvrde da, unatoč sankcijama UN-a, Sjever šalje oružje Rusiji, vjerojatno u zamjenu za tehničku pomoć sa svojim špijunskim satelitskim programom.

Britanska agencija podsjeća da je ovo treća vježba s krstarećim projektilima koju je Sjeverna Koreja izvela u manje od tjedan dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene