Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oko za oko, zub za zub'

Nije jeo srce, već pluća: Pobunjenik objasnio svoj brutalan čin!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Brutalnost Asadova režima dovela nas je do ovakvih ekstrema', rekao je sirijski pobunjenik koji je snimljen kako jede pluća mrtvog vojnika sirijskog režima.

Sirijski pobunjenik koji je izazvao osudu javnosti diljem svijeta nakon što je kamerom zabilježeno kako vadi organe iz tijela vojnika sirijskog režima i jede ih, opravdao je svoj čin rekavši kako njega i njegove suborce brutalnost Asadovog režima dovela do ekstrema. 'Naš slogan je 'oko za oko, zub za zub', rekao je Khalid al Hamad, poznatiji i kao Abu Sakkar, osnivač pobunjeničke brigade Farouq u Homsu. Potvrdio je autentičnost snimke i rekao kako je zagrizao pluća mrtvog vojnika, a ne srce kao što prethodno tome vjerovalo. 'Nadam se da ćemo ih poklati sve', rekao je al Hamad misleći pritom na alavite.

Pročitajte i ovo Danka Ilić gdje je tijelo djevojčice? Otkriveni rezultati DNK analize automobila kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić Osumnjičeni za ubojstvo žene u Blatu priveden na sud FOTO Ovo je muškarac koji je prerezao vrat ženi kod savskog nasipa: Skrivao je lice, ima ozlijeđenu ruku

Na spornoj snimci vidi se kako je nožem razrezao torzo mrtvog muškarca u uniformi sirijske vojske, izvadio dva organa te zagrizao jedan pritom izvikujući parole protiv Bašara al-Asada i njegova režima. 'Kunem se Bogom, pojest ćemo vaša srca i jetru, vojnici psa Bašara', rekao je u jednom trenu.

>> Brutalna snimka sirijskog pobunjenika koji jede srce svog protivnika

Ipak, putem Skypea je za Time rekao kako je ovo prvi put da je tako nešto učinio. 'Otvorili smo njegov mobitel i pronašli video isječak na kojem je žena sa svoje dvije kćeri potpuno gola i on ih ponižava, gurao im je štap', rekao je Al Hamad. U mobitelu ubijenog vojnika navodno je bio i mučan video u kojem vojnik ubija vojnika, inače alavita, te ga sječe na komade.

'Vi ne vidite ono što mi vidimo i ne proživljavate ono što mi proživljavamo. Gdje su moja braća, moji prijatelji, djevojke iz mog susjedstva koje su silovane? Neka ih Bog sve blagoslovi', rekao je al Hamad.

Nakon objave ovog videa Vrhovno vojno vijeće Sirije izdalo je potjernicu za al Hamadom u kojoj ga traže živog ili mrtvog, a sama snimka, po provjeri vjerodostojnosti poslužit će kao dokaz ratnih zločina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene