Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvala šok i osude

Brutalna snimka sirijskog pobunjenika koji jede srce svog protivnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na YouTubeu je objavljena zapanjujuća snimka sirijskog pobunjenika koji vadi i jede srce ubijenog pristaše Bašara al-Asada. Odmah je izazvala osude.

Videosnimka koja, kako se čini, prikazuje sirijskog pobunjenika koji je zagrizao srce mrtvog vojnika izazvala je snažne osude, javlja u utorak BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremni za donaciju Rusi OPCW-u nude dva milijuna dolara za uništenje Asadovih kemikalija Slika nije dostupna Vođa al-Nusre Prekretnica u Siriji: Ubijen Asadov najjači protivnik?

Human Rights Watch sa sjedištem u SAD-u identificirao je pobunjenika kao Aba Sakara, dobro poznatog borca iz grada Homsa i priopćio je da njegovi postupci predstavljaju ratni zločin. Sirijska oporbena koalicija je najavila da će on biti izveden pred sud.

>> Asadov ministar informiranja turskog premijera nazvao ubojicom

Videosnimka, čija se autentičnost ne može neovisno potvrditi, prikazuje pobunjenika koji reže i vadi srce mrtvog vojnika da bi ga zatim zagrizao. "Kunem se Bogom da ćemo pojesti vaša srca i vaše jetre, vi vojnici psa Bašara", kazao je on dok je stajao nad mrtvim vojnikom.

HRW navodi da je Abu Sakar čelnik skupine nazvane Neovisna brigada Omara al-Faruka. "Sakaćenje mrtvih neprijatelja je ratni zločin. Međutim, još ozbiljnije pitanje je vrlo brzi pad u sektašku retoriku i nasilje", izjavio predstavnik HRW-a Peter Bouckaert za agenciju Reuters.

HRW tvrdi da ovo nije prva snimka na kojoj se pojavljuje Abu Sakar te da je na prošlim snimkama ispaljivao rakete i pozirao s leševima gerilaca Hezbolaha.

BBC navodi da je ova videosnimka, postavljena u nedjelju na YouTubeu, jedna od najstrašnijih u više od dvije godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene