Sirija (Foto: AFP)
Sirija (Foto: AFP)

Sirijske snage srušile su projektile ispaljene na zračnu bazu Šajrat u pokrajini Homs i na još jednu bazu sjeveroistočno od glavnog grada Damaska, objavila je kasno u ponedjeljak državna televizija.


Televizija je objavila snimke projektila koji je pogođen u zraku iznad zračne baze, samo nekoliko dana nakon što su američke, britanske i francuske snage napale sirijske ciljeve u znak odmazde zbog navodnog kemijskog napada u Dumi.

Vezani članci Obračun kod Novog Marofa (Foto:Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Objavljeni detalji napada kod Novog Marofa: Bez povoda nožem nasrnuo na dvojicu muškaraca, jednog ubo u prsa, drugog u trbuh Napad nožem kod Novog Marofa (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) 56-godišnjak kod Novog Marofa izbo dvojicu muškaraca

Televizija ne navodi tko je mogao ispaliti rakete, a Pentagon je objavio da u toj zoni u naznačeno vrijeme nije bilo američke vojne aktivnosti.

"Nije bilo vojne aktivnosti SAD-a u tom području u to vrijeme", rekao je Eric Pahond, glasnogovornik Pentagona. "Nemamo nikakvih drugih pojedinosti za objaviti", dodao je.

Upitana o napadu raketama, izraelska vojna glasnogovornica rekla je: "Ne komentiramo takve slučajeve." (Hina)