Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Siriji

Asadove snage nižu pobjede: Uzeli 14 sela od džihadista, zaustavili napredak pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska i njezini saveznici zabilježili su u subotu i nedjelju uspjehe na području pod kontrolom Islamske države (IS) na sjeverozapadu Sirije, uslijed povlačenja džihadista nakon gubitka grada Al-Baba koji je pao u ruke umjerenih pobunjenika.

Sirijska vojska sada kontrolira dodatnih 14 sela južno od Al-Baba i nalazi se na 25 kilometara od jezera Asad, dijela Eufrata iznad brane Tabqa. Zauzimanjem tog područja snage Bašara al-Asada spriječile su i moguće napredovanje umjerenih pobunjenika koje podržava Turska prema jugu te je nadomak preuzimanja kontrole nad opskrbom vode za Alepo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Totalni rat u Siriji DRONOM SNIMLJENE ULIČNE BORBE Damask je ruševina, siloviti napadi Asadove vojske i ruskih zrakoplova Slika nije dostupna BITKA ZA ALEP Tisuće iranskih vojnika, Hezbollah, Asadova vojska i Rusi spremaju se za najveći napad u Siriji

Gubitak al-Baba nakon višetjednih žestokih borbi za IS znači povlačenje iz sjeverozapadnog područja Sirije, važnog uporišta džihadista. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene