Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ofenzive režimskih snaga

Sirija: U novom pokolju ubijeno 370 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jučerašnjem nasilju diljem Sirije ubijeno je oko 370 ljudi, od kojih 'najmanje 200' u Daraji, nedaleko od Damaska, nakon što su taj grad pod svoj nadzor vratile snage sirijskog predsjednika Bašara al-Asada i tamo počinile 'masovni pokolj', kako ih optužuju sirijski oporbeni aktivisti, prenijele su agencije.

'U Daraji je ubijeno najmanje 200 ljudi', među kojima je 80 identificirano, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH), dodajući u priopćenju da se ukupan broj smrtno stradalih u subotu popeo na 370, prenio je AFP. Tu je brojku nemoguće neovisno potvrditi jer sirijski režim ne dopušta stranim novinarima pristup područjima u kojima se vode sukobi.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule

>> 'Siriji je potreban pristup humanitarnoj pomoći'

OSDH je tijekom noći objavio da su u Daraji pronađeni 'deseci tijela ubijenih neidentificiranih građana', a u Siriji su sve učestalija takva mračna otkrića žrtava masovnih ubojstava.

'Asadova vojska u Daraji je počinila pokolj', rekao je Abu Kinan, aktivist u tom gradu za kojeg Reuters navodi da se koristi izmišljenim imenom kako bi se zaštitio od odmazde.

'Samo posljednjeg sata pronađena su 122 trupla, a čini se da je dvadesetak poginulo od snajperske vatre, dok su ostali ustrijeljeni iz blizine', rekao je Kinan Reutersu u telefonskom razgovoru.

Na video snimkama koje su na poprištu snimili aktivisti vide se trupla mladih ljudi poredanih na podu džamije Abu Sulejman al-Darani u Daraji, a na mnogima se vide prostrijelne rane na glavi i prsima.

'Pokolj', čuje se glas u pozadini, koji vjerojatno pripada osobi koja snima prizor. 'Ovo što vidite je osveta Asadovih snaga ... više od 150 tijela na podu ove džamije'.

U pobuni sirijskog naroda protiv režima Bašara al-Asada u proteklih 17 mjeseci poginulo je više od 25 tisuća ljudi, po podacima OSDH-a, dok procjene UN-a govore o više od 18 tisuća poginulih, a više od 200 tisuća Sirijaca bilo je primorano napustiti svoje domove i pobjeći u izbjeglištvo u druge zemlje, kako navodi UNHCR. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene