Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se sastanak

'Siriji je potreban pristup humanitarnoj pomoći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je u četvrtak da je pozvao zemlje sirijske regije na sudjelovanje na ministarskom sastanku Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku 30. kolovoza posvećenom humanitarnoj pomoći.

'Tražio sam od ministara vanjskih poslova zemalja regije da dođu', rekao je na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć pristiže u Pojas Gaze Priopćili Izraelci Prvi kamioni s humanitarnom pomoći ušli u Gazu preko novog prijelaza Stradali humanitarci u Gazi Nižu se osude i reakcije Osnivač humanitarne organizacije čije je članove ubila izraelska vojska: "Ovo je bio izravan napad"

'Siriji je potreban pristup humanitarnoj pomoći', dodao je ministar koji nije rekao kako bi se to moglo naložiti sirijskom režimu bez jednoglasne odluke u Vijeću sigurnosti o poduzimanju prisilnih mjera protiv Damaska.

>> Nova bombardiranja i žestoki sukobi u Alepu

Moskva i Peking dali su veto na svaki pokušaj donošenja prisilnih odluka protiv Bašara al-Asada. Nije siguran dolazak predstavnika Rusije, Kine i SAD-a na ministarski sastanak 30. kolovoza u New Yorku.

Taj susret će biti usmjeren na humanitarne aspekte, a organizira ga Francuska kao predsjedavajuća Vijeća sigurnosti u kolovozu, podsjetio je Laurent Fabius. Radi se o 'privlačenju pozornosti na ta pitanja, jačanju potrebnih sredstava i senzibiliziranju mnijenja', objasnio je ministar. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene