Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali zrakoplov

Pilotov sin prekinuo šutnju: 'Čitam sve, ali ignoriram. Želim dokaze!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin pilota Zaharia Ahmada stao je u obranu svog oca. Ignorira sva nagađanja koja su se pojavila u medijima. U međuvremenu, dio obitelji kineskih putnika dobio je odštetu.

Sin pilota nesretnog leta MH370 odlučio je prekinuti šunju i stati u obranu svog oca. Tvrdi da kapetan Zaharie Ahmad Shah nije namjerno srušio zrakoplov u Indijski ocean.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo Ilustracija Šok u zraku Zagrizao hranu, a zbog onoga što je osjetio sada tuži aviokompaniju: "Ozbiljno sam ozlijeđen"

Kaže da je ignorirao sve špekulacije oko njegovog 53-godišnjeg oca otkad je zrakoplov misteriozno nestao na putu za Peking prije 19 dana.

26-godišnjak, inače pilotov najmlađi sin, kaže da obitelj tek treba prihvatiti službenu odluku da je svih 239 ljudi koji su bili u avionu smrtno stradalo. Žele materijalne dokaze za ovakvu tvrdnju.

Nestali let poslao još jedan neobjašnjivi signal: Tko je to bio? Pilot ili netko drugi?

'Čitao sam sve što se objavljivalo, ali sam ignorirao sva nagađanja', rekao je za New Strait Times i objasnio s ovem nije mogao biti toliko blizak jer stalno putuje, ali da ga razumije.

'Sada samo čekamo pravu potvrdu. Ja ću vjerovati kada vidim dokaz pred mojim očima', objasnio je Seth koji doma ima podršku prijatelja.

Podsjetimo, prijatelj pilota u srijedu je otkrio kako on nije bio u stanju letjeti jer je bio rastrgan zbog ženine odluke da se iseli iz obiteljske kuće.

Dio obitelji kineskih putnika dobio odštetu

U međuvremenu, kineske osiguravateljske kuće počele su isplaćivati odštete obiteljima putnika iz nestalog aviona Malaysia Airlinesa za kojeg se vjeruje da se srušio u južni Indijski ocean, piše novinska agencija Xinhua u četvrtak.

Nove satelitske snimke: Uočeno čak 122 sumnjivih predmeta u moru

Obitelji sedam putnika primile su oko 4,2 milijuna juana (671.600 dolara) u utorak, navodi Xinhua najveću osiguravateljsku kuću China Life.

Ona kaže da je imala 32 klijenta u zrakoplovu te procjenjuje kompenzaciju na oko 9 milijuna juana.

'China Life duboko žali zbog vijesti i osigurat će odštetu i sve druge povezane usluge', rekao je glasnogovornik kompanije.

New China Life Insurance Co. Ltd. dat će odštetu za devet putnika u iznosu od oko milijun juana, a šangajska China Pacific Insurance Co., Ltd. kazala je da je isplatila prvu odšetu od 525.000 juana (84.500 dolara) u srijedu, dodaje Xinhua.(Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene