Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svrhu obiteljske časti

Silovanoj djevojci obitelj bez anestezija izvadila fetus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojka stara 14 godina nalazi se u bolnici u kritičnom stanju, nakon što joj je u 'kućnoj radinosti' napravljen abortus iako je već bila u petom mjesecu trudnoće. Obitelj je kako bi prikrila zločin objasnila da je djevojku napao pas.

Djevojka je žrtva silovanja, a muškarac iz centralnog Afganistana koji je zločin napravio uhićen je. Majka i brat djevojke odlučill su sami napraviti abortus kako bi zaštitili obiteljsku čast. Djevojci su bez ikakve anestezije izvadili fetus iz maternice. Žrtve silovanja u Afganistanu suočene su sa socialnom stigmom, kućnim pritvorom ili čak ubojstvom od članova vlastite obitelji, piše Telegraph.co.uk.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

Liječnik Ghulam Mohammed Nader, direktor Bamiyan bolnice, rekao je medijima kako djevojka ne može još reći što joj se točno dogodilo, u kritičnom je stanju s inficiranim ozljedama te je na liječenju u bolnici u Kabulu.

'Djevojka je nakon abortusa s ozljedama ležala u obiteljskom domu dva do tri dana, a zatim ju je otac odvezao u bolnicu. Rekao je da je djevojku napao pas, kako se ne bi pročulo što se zapravo dogodilo', ispričao je liječnik Nader. Policija radi na uhićenju članova obitelji silovane djevojke. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene